Feriearbete inom parkskötsel

BALTICGRUPPEN ÄR EN FRAMSYNT SAMHÄLLSUTVECKLARE SOM ARBETAR KUNSKAPSDRIVET FÖR DET BÄSTA UMEÅ – EN ATTRAKTIV STAD SOM GENOM HÅLLBAR TILLVÄXT NÅR 200 000 INVÅNARE ÅR 2050.

Vi erbjuder dig möjligheten att jobba som feriearbetare hos oss sommaren 2021. Ta chansen, det kommer bli en minnesvärd ingång till arbetslivet. Du får möjligheten till nya erfarenheter, möjligheten att träffa nya människor och skaffa nya vänner. Feriearbetet kan även vara en ingångsport till ditt framtida jobb efter gymnasiet.

Ansökningsperioden för sommaren 2021 är mellan 25 februari – 30 april. Under den här perioden kommer ansökningsformuläret ligga uppe på den här sidan. För att skydda dina personuppgifter tar vi inte emot ansökningar via mail.

Covid-19

Vi håller oss uppdaterade om utvecklingen. Vi agerar och informerar om läget förändras.

För att minska smittspridningen av Covid-19 är det väldigt viktigt att du följer restriktionerna. Vi ser till att förutsättningarna finns men det är ditt eget ansvar att följa restriktionerna.

  • Håll alltid avstånd till andra, var rädd om varandra.
  • Byt om hemma
  • Stanna hemma och sjukanmäl dig vid minsta symptom
  • Var noga med handhygien och tvätta händerna ofta. När du inte har möjlighet att tvätta händerna kommer du att ha egen flaska handsprit som du kan använda.

Mer information om restriktioner och villkor gällande Covid-19 kommer att komma per brev tillsammans med ditt anställningsavtal om du blir erbjuden och tackar ja till anställning hos oss i sommar.

Vid frågor kan du maila personal@balticgruppen.se. Se även ”Vanliga frågor” nedan.


Ansökningstiden har tyvärr gått ut för att söka feriearbete hos oss.


Vanliga frågor

Vad krävs av dig som sökande?

Vi erbjuder feriearbete till dig som är mellan 16-19 år. Du måste ha fyllt 16 år för att kunna få feriearbete hos oss. Du behöver se till att din ansökan kommer in till oss senast den 30 april. Vid frågor kring feriearbete maila personal@balticgruppen.se.

Jag ska resa bort några veckor i sommar, kan jag få önska period?

Vi erbjuder tre perioder för feriearbete. Du kan önska period men det finns ingen garanti för att du får den önskade perioden. Vi kommer erbjuda 4 feriearbetare jobb per period och för att kunna fördela dessa platser behöver vi veta om det är någon period du inte kan jobba. Skriv gärna det i formuläret. Blir du erbjuden en period och tackar nej till den kommer din plats att gå till annan sökande.

Behöver jag begära utdrag från belastningsregistret?

Nej

När får jag veta om jag fått arbete?

Erbjudande om feriearbete skickas ut via mail. Vi mailar till den mailadressen som du använde när du skickade in ansökan så var noga med att fylla i dina uppgifter korrekt.

I början av maj får du ditt besked. Du måste tacka ja till platsen inom angivet datum som står i mejlet annars går platsen till annan sökande.

När du tackat ja till platsen skickas avtal och en inbjudan till en informationsträff som du förväntas delta i hem till dig.

Jag kan inte ta det feriearbete jag erbjudits, vad gör jag?

Om du av någon anledning inte kan ta det feriearbete du erbjudits, ska du meddela det så snart som möjligt till personal@balticgruppen.se.

Jag kan inte arbeta erbjuden tid. Kan jag byta?

Du kan tyvärr inte byta arbetsveckor, bara tacka nej om du inte kan arbeta den perioden du har erbjudits feriearbete.

LÖN

Vad får jag i lön?

Lönen är reglerad i kollektivavtalet (Branschavtal nr 12) och utöver det får du 12% semesterersättning i samband med lön.

Hur betalas lönen ut?

Lönen betalas ut till det konto du har anmält på ditt anställningsavtal. Har du inte anmält något kontonummer går en utbetalningsavi ut till din folkbokföringsadress.

Anmälan av bankkontonumret görs här: Swedbanks kontoregister.

När betalas lönen ut?

Lönen betalas ut i efterskott den 25:e varje månad. Exempel: Arbetad tid som rapporteras in i juni betalas ut 25:e juli, arbetad tid i juli betalas ut 25:e augusti och så vidare.

Måste jag betala skatt?

Om du kommer att tjäna mindre än 20 135 kronor under 2021 behöver du inte betala någon skatt under förutsättning att du är bosatt i Sverige hela året.

För att vi inte ska dra någon skatt på din lön behöver du fylla i Skatteverkets blankett (se länk nedan). Skicka blanketten tillsammans med ditt signerade anställningsavtal till: Balticgruppen AB, Att Sara Röst, Box 489, 901 09 Umeå.

Vem kontaktar jag om jag får fel lön?

Kontakta HR-avdelningen, 090-717200.

UNDER FERIEARBETES GÅNG

Vilka arbetsuppgifter har jag?

Vi erbjuder arbete inom parkskötsel med handledning av Svensk Markservice.

Du får ytterligare information om dina arbetsuppgifter av din handledare på din arbetsplats.

Hur lång arbetsdag har jag?

8 timmar per dag.

Har jag någon lunch?

Ja, du har lunch en timme samt två fikaraster (förmiddag och eftermiddag). Du tar själv med lunch och eventuellt fika. Kaffe och te finns på arbetsplatsen.

Hur rapporterar jag in min arbetade tid?

Din handledare fyller i tidrapporten för dig.

Hur gör jag om jag blir sjuk?

Meddela alltid din handledare innan arbetsdagen börjar. 8:e kalenderdagen du är sjuk krävs ett läkarintyg som lämnas till din handledare.

Vad händer om jag missköter mitt arbete?

Ett feriearbete är en riktig anställning, där arbetsplatsen förväntar sig att du gör dina arbetsuppgifter på samma villkor som andra medarbetare. Om du missköter ditt arbete kommer vi att kontakta dig för att veta vad det beror på. Om det inte sker någon förändring efter det avslutas din anställning och du får endast lön för de dagar du varit på arbetet.

Vilka arbetstider är det?

Att vara feriearbetare hos Balticgruppen innebär att man arbetar måndag till fredag 07:00-16:00. Tider för lunch, förmiddagsfika och eftermiddagsfika bestäms av din handledare.

Vilka perioder gäller?

Period 1: vecka 25-27

Period 2: vecka 28-30

Period 3: vecka 31-33