Feriearbete inom parkskötsel

Balticgruppen är en framsynt samhällsutvecklare som arbetar kunskapsdrivet för det bästa Umeå – en attraktiv stad som genom hållbar tillväxt når 200 000 invånare år 2050.

Vi erbjuder dig möjligheten att jobba som feriearbetare hos oss sommaren 2020. Ta chansen, det kommer bli en minnesvärd ingång till arbetslivet. Du får möjligheten till nya erfarenheter, möjligheten att träffa nya människor och skaffa nya vänner. Feriearbetet kan även vara en ingångsport till ditt framtida jobb efter gymnasiet.

Ansökningsperioden för sommaren 2020 är mellan 1 januari – 15 april. Under den perioden kommer formuläret ligga uppe på den här sidan. För att skydda dina personuppgifter tar vi inte emot ansökningar via mail.

Vid frågor kan du maila personal@balticgruppen.se. Se även ”Vanliga frågor” nedan.

Vanliga frågor

Vad krävs av dig som sökande?

Du ska ha fyllt 16 år för att kunna söka feriearbete hos oss. Du behöver se till att din ansökan kommer in till oss senast den 15:e april. Vid frågor kring feriearbete maila personal@balticgruppen.se.

Vem kan söka feriearbete hos oss?

Vi erbjuder feriearbete till dig som är 16-19 år. Du måste ha fyllt 16 år när du börjar din första arbetsdag.

Måste jag ha tidigare arbetslivserfarenheter?

Nej, det behövs inte.

Jag ska resa bort några veckor i sommar, kan jag få önska period?

Det finns tre perioder att välja på vid ansökan. Önska den period som passar dig bäst. Vi kan inte garantera att du får just den perioden men försöker tillgodose ditt önskemål.

Behöver jag begära utdrag från belastningsregistret?

Nej

När får jag veta om jag fått arbete?

Erbjudande om feriearbete skickas ut via mejl. Alla får inte besked samma datum så håll koll på din mejl. Vi mejlar till den mejladressen som du använde när du skickade in ansökan så var noga med att fylla i dina uppgifter korrekt.

I mitten av april får du besked om du gått vidare i rekryteringsprocessen. Är du reserv får du besked senast 31/5. Efter en kort träff med oss får du besked om du blir erbjuden en plats. Du måste tacka ja till platsen inom angivet datum som står i mejlet annars går platsen till annan sökande.

När du tackat ja till platsen skickas avtal och en inbjudan till en informationsträff som du ska delta i hem till dig.

Jag kan inte ta det feriearbete jag erbjudits, vad gör jag?

Om du av någon anledning inte kan ta det feriearbete du erbjudits, ska du meddela det så snart som möjligt till personal@balticgruppen.se.

Jag kan inte arbeta erbjuden tid. Kan jag byta?

Du kan tyvärr inte byta arbetsveckor, bara tacka nej om du inte kan arbeta den perioden du har erbjudits feriearbete.

LÖN

Vad får jag i lön?

Lönen är reglerad i kollektivavtalet (Fastigheter Branschavtal nr 11) och utöver det får du 12 procent semesterersättning i samband med lön.

Hur betalas lönen ut?

Lönen betalas ut till det konto du har anmält på ditt anställningsavtal. Har du inte anmält något kontonummer går en inbetalningsavi ut till din folkbokföringsadress.

Obs! Är du under 18 år måste dina föräldrar kontakta banken för anmälan av bankkontonumret till Swedbanks kontoregister

När betalas lönen ut?

Lönen betalas ut i efterskott den 25:e varje månad. Exempel: Arbetad tid som rapporteras in i juni betalas ut 25:e juli, arbetad tid i juli betalas ut 25:e augusti och så vidare.

Måste jag betala skatt?

Om du kommer att tjäna mindre än 19 670 kronor under 2019 (OBS var medveten om att denna summa kommer att uppdateras när skatteverket uppdaterat sin information om 2020) behöver du inte betala någon skatt under förutsättning att du är bosatt i Sverige hela året.

För att vi inte ska dra någon skatt på din lön vill vi att du fyller i Skatteverkets blankett (länk läggs upp under februari nedan). Skicka blanketten tillsammans med ditt signerade anställningsavtal till: Balticgruppen AB, Att Sara Röst, Box 489, 901 09 Umeå.

Vem kontaktar jag om jag får fel lön?

Kontakta HR-avdelningen, 090-717200.

UNDER FERIEARBETES GÅNG

Vilka arbetsuppgifter har jag?

Vi erbjuder arbete inom parkskötsel med handledning av Svensk Markservice. Vi har också två platser som maskinförare (åkgräsklippare), för de tjänsterna krävs körkort.

Du får ytterligare information om dina arbetsuppgifter av din handledare på din arbetsplats.

Hur lång arbetsdag har jag?

8 timmar per dag.

Har jag någon lunch?

Ja, du har lunch en timme samt två fikaraster (förmiddag och eftermiddag). Du tar själv med lunch och eventuellt fika. Kaffe, te och saft finns på arbetsplatsen.

Hur rapporterar jag in min arbetade tid?

Din handledare fyller i tidrapporten för dig.

Hur gör jag om jag blir sjuk?

Meddela alltid din handledare innan arbetsdagen börjar. 8:e kalenderdagen du är sjuk krävs ett läkarintyg som lämnas till din handledare.

Vad händer om jag missköter mitt arbete?

Ett feriearbete är en riktig anställning, där arbetsplatsen förväntar sig att du gör dina arbetsuppgifter på samma villkor som andra medarbetare. Om du missköter ditt arbete kommer vi att kontakta dig för att veta vad det beror på. Om det inte sker någon förändring efter det avslutas din anställning och du får endast lön för de dagar du varit på arbetet.

Vad innebär jobbet för mig rent praktiskt?

Att vara feriearbetare hos Balticgruppen innebär att man arbetar måndag till fredag under 3 veckor 07:00-16:00. Arbetstiderna är 8 timmar per dag.  Du får i din ansökan ange önskemål om vilken period du vill arbeta. Lönen är reglerad i kollektivavtalet (Branschavtal nr 11) och utöver det får du 12 procent semesterersättning.  

Preliminära perioder för 2020 är (ev justeringar kan ske):

  • Period 1, veckorna 25, 26 och 27 (15/6 – 3/7) 
  • Period 2, veckorna 28, 29 och 30 (6/7 – 24/7)
  • Period 3, veckorna 31, 32 och 33 (27/7 – 14/8)