Ekonomichef till Balticgruppen

Om oss

Balticgruppen är en framsynt samhällsutvecklare. Vi brinner för Umeå och stadens utveckling. Vår passion för Umeå och alla dess invånare är det som driver oss i vårt arbete att utveckla staden. Mår Umeå bra, mår Balticgruppen bra. Tillsammans arbetar vi för att göra Umeå till en växande och välmående stad, som människor vill verka i, bo i, besöka, och vara stolta över. Läs mer på www.balticgruppen.se

Vi söker nu en ekonomichef med Umeås och Balticgruppens bästa i fokus. Här får du möjligheten att arbeta med helheten och vara en viktig kugge i den fortsatta utvecklingsresan som vi är inne i. Balticgruppen söker dig som vill jobba i en miljö som sjuder av nytänkande och entreprenörskap. Hos oss får du ett utvecklande och omväxlande arbete i ett dynamiskt och framgångsrikt företag med ett starkt varumärke och korta beslutsvägar.

Dina arbetsuppgifter

Som ekonomichef hos oss har du en strategisk roll där du leder och fördelar arbetet inom vår ekonomiavdelning bestående av nio kompetenta medarbetare. Förutom att följa upp och styra det operativa ekonomiska arbetet ingår även att utveckla rutiner och processer för ett effektivt arbete tillsammans. Vid köp och försäljning av fastigheter eller bolag fungerar ekonomichefen och koncerncontrollern som ett stöd till vår VD. I rollen ingår också att stödja och påverka verksamheten affärsmässigt i samarbete med övriga chefer. Ekonomichefen rapporterar till VD och ingår i koncernens ledningsgrupp.

Vidare kommer du med din enhet ansvara för finansiering, eventuella systemprojekt, redovisning värdering, budget, kvartals- och årsbokslut, skattefrågor, moms, deklarationer samt extern och intern rapportering.

Din profil

Vi tror att du som söker är utbildad civilekonom eller motsvarande med 5-10 års erfarenhet av ekonomiarbete. Du har tidigare haft ansvaret för en ekonomifunktion i ett företag, gärna av motsvarande storlek. Vidare är du intresserad och van att driva förändringar och förbättringar, arbeta strategiskt och verksamhetsinriktat samt bidra aktivt i en ledningsgrupp. Du har ett affärsfokus och en god förståelse för redovisning, rapportering och finansiering, samt gedigen erfarenhet av verksamhetsstyrning. Fastighetserfarenhet och tidigare formellt chefskap är meriterande.

För att vi alla ska trivas med varandra är det viktigt att du är en engagerad person som gillar att arbeta verksamhetsnära och utvecklingsorienterat. Vi tror att du är entusiasmerande, drivande och att du trivs med att arbeta med helheten samt att du är van vid förändring. Du delar vår värdegrund som baseras på värdeorden; handlingskraftig, engagerad och professionell. Du drivs av affärsmässighet och att skapa resultat samtidigt som du är en pedagogisk och lyhörd lagspelare. Du är analytisk, utåtriktad och kommunikativ och som ledare är du ett gott föredöme, visar omtanke och är bra på att inspirera och motivera dina medarbetare.

Din ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Bemanning & Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta Elin Wiklund på tfn: 0733-51 27 11. Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök därför så snart som möjligt, dock senast den 13 januari 2019, via www.clockworkpersonal.se.