HR Partner till Balticgruppen

Om oss

Balticgruppen är en framsynt samhällsutvecklare. Vi brinner för Umeå och stadens utveckling. Vår passion för Umeå och alla dess invånare är det som driver oss i vårt arbete att utveckla staden. Mår Umeå bra, mår Balticgruppen bra. Tillsammans arbetar vi för att göra Umeå till en växande och välmående stad, som människor vill verka i, bo i, besöka, och vara stolta över. Läs mer på www.balticgruppen.se

Vi är en av Norrlands mest attraktiva arbetsgivare. Det vill vi fortsätta vara och där kanske du kommer in? Vi söker nu en erfaren HR Partner som proaktivt vill driva våra HR-frågor för att vi ska vara med i topp även i framtiden. Här är chansen för dig att forma en ny tjänst där du får vara med och skapa din roll utifrån din egen kompetens och person. Balticgruppen söker dig som vill jobba i en miljö som sjuder av nytänkande och entreprenörskap. Hos oss får du ett utvecklande och omväxlande arbete i ett dynamiskt och framgångsrikt företag med ett starkt varumärke och korta beslutsvägar.

Dina arbetsuppgifter

Vi har nyligen genomfört en organisationsutveckling för att möta framtidens utmaningar och ser behovet av att knyta ett tätare samarbete mellan HR, Kommunikation och IT. Detta för att stärka varumärket, förbli en attraktiv arbetsgivare och bidra till att nå vår vision om det bästa Umeå. Vår nuvarande HR-chef, som byggt upp vår HR-avdelning under de senaste åtta åren, går vidare och blir chef över HR, IT och Kommunikation. Därför rekryterar vi nu en ny person som ska driva det operativa HR-arbetet hos oss tillsammans med vår HR-koordinator samt övriga i teamet.

Dina arbetsuppgifter kommer vara breda och mycket omväxlande där du blir ett kvalificerat stöd främst till våra chefer, i frågor som bland annat rör kompetensförsörjning, rekrytering, lön-, anställningsvillkor och lönebildning, organisations- och ledarutveckling, omställning, arbetsmiljö, rehabilitering, arbetsrätt och facklig samverkan. Vi har ett stort fokus på vårt arbetsgivarvarumärke och vårt jämställdhets- och mångfaldsarbete. Vidare ansvarar du för att driva, säkerställa och utveckla de interna HR-processerna. Du kommer huvudsakligen att arbeta konsultativt, operativt och förebyggande, i viss mån även strategiskt tillsammans med HR-chef.

Din profil

För att passa i denna roll tror vi att du har minst fem års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete, med en personalvetarutbildning eller motsvarande kompetens i grunden.

För att vi alla ska trivas med varandra är det viktigt att du är självgående och tar stort eget ansvar. Du delar vår värdegrund som baseras på värdeorden; handlingskraftig, engagerad och professionell. För att passa i rollen är det viktigt att du har förmågan att bygga och vårda relationer, såväl internt som externt. För att vi ska trivas med varandra tror vi att du har humor, samtidigt som du agerar professionellt och med integritet. Du är van att driva egna frågor, ser vad som behöver göras och kan prioritera på ett effektivt sätt. Som person är du dessutom välorganiserad, prestigelös, förtroendeingivande och lösningsorienterad. Du har en positiv framtoning och har lätt för att kommunicera med andra.

Din ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Bemanning & Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta Elin Wiklund på tfn: 0733-51 27 11. Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök därför så snart som möjligt, dock senast den 16 januari 2019, via www.clockworkpersonal.se.