Kommunikationsansvarig

OM OSS

Balticgruppen är en framsynt samhällsutvecklare. Vi brinner för Umeå och stadens utveckling. Vår passion för Umeå och alla dess invånare är det som driver oss i vårt arbete att utveckla staden. Mår Umeå bra, mår Balticgruppen bra. Tillsammans arbetar vi för att göra Umeå till en växande och välmående stad, som människor vill verka i, bo i, besöka, och vara stolta över. Läs mer på www.balticgruppen.se

Vill du vara med och bygga upp vår kommunikationsavdelning och fortsätta vårt arbete med att stärka vårt varumärke såväl internt som externt? Balticgruppen söker dig som vill jobba i en miljö som sjuder av nytänkande och entreprenörskap. Hos oss får du ett brett och omväxlande arbete i ett dynamiskt och framgångsrikt företag med ett starkt varumärke och korta beslutsvägar. Balticgruppen vill att Umeå ska vara en attraktiv plats att verka, leva och bo i. Visst vill du utveckla framtidens Umeå tillsammans med oss?

DINA ARBETSUPPGIFTER

Som kommunikationsansvarig hos oss kommer det operativa kommunikationsarbetet att vara i fokus. Du kommer att bidra till utvecklingen och samordningen av koncernens kommunikations-, marknads- och varumärkesarbete. Du ansvarar för att säkerställa att vårt varumärke, våra projekt, vår verksamhet och våra kontakter återspeglas på vår externa webb. Vidare säkerställer du att Balticgruppens visuella identitet efterlevs och bidrar till att utveckla och stärka Balticgruppens varumärke. I din roll rapporterar du till vår HR, IT- och kommunikationschef.

Som kommunikationsansvarig driver, utvecklar och stöttar du koncernens kommunikationsbehov internt och externt, med fokus på operativt genomförande. Exempel på arbetsuppgifter är att skriva nyheter och artiklar till både interna och externa kanaler, bland annat pressmeddelanden samt driva vårt arbete med sociala medier och arbeta med underhåll och utveckling av Balticgruppens intranät samt externa webb. Rollen innefattar även en strategisk ådra där du arbetar fram kommunikationsplaner i projekt och ägnar dig åt omvärldsbevakning, samtidigt som du är ett stöd till medarbetare och ledning vid skapandet av presentationer.

DIN PROFIL

Vi tror att du har arbetat minst 3-5 år med kvalificerat kommunikationsarbete och har arbetat med både strategiskt och operativt kommunikations- och marknadsföringsarbete. Vi tror att du har en högskoleutbildning eller en eftergymnasial utbildning inom kommunikation, marknadsföring eller motsvarande. Du är en duktig skribent och uttrycker dig utmärkt i tal och skrift, på både svenska och engelska.

För att lyckas i uppdraget ser vi att du är lyhörd för olika behov, flexibel, initiativtagande och van att snabbt anpassa dig efter ändrade förutsättningar. Du är van att aktivt söka information och snabbt sätta dig in i, förstå och förklara för andra. Vidare är du handlingskraftig, engagerad och professionell och har god förmåga att prioritera och kan driva verksamhetens arbete mot våra uppsatta mål, mot vår vision för det bästa Umeå. Vi tror också att du är bra på att bygga och utveckla relationer. Du är en lagspelare, men levererar även utmärkt i självständigt arbete.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Bemanning & Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta Elin Wiklund via tfn: 0733- 51 27 11. Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande. Ansök därför snarast möjligt, dock senast den 1 september via https://clockworkpersonal.se/annons/6003/