Projektledare Bygg

 

Vi vill utvecklas med dig, vill du utvecklas med oss?

Balticgruppen och Umeå växer!

Balticgruppen vill att Umeå ska vara en attraktiv plats att verka, leva och bo i. Visst vill du utveckla framtidens Umeå tillsammans med oss?

Balticgruppen söker nu dig som vill jobba i en miljö som sjuder av nytänkande och entreprenörskap.

Hos oss får du ett utvecklande arbete i ett dynamiskt och framgångsrikt företag med ett starkt varumärke och korta beslutsvägar.

För att bli en del av Balticgruppen förväntas du vara självgående och ta stort eget ansvar. Du är handlingskraftig, engagerad och professionell.

Till vår managementavdelning i Balticgruppen Bygg söker vi en erfaren projektledare med huvudsakligt fokus på att arbeta med och driva större projekt.

Dina arbetsuppgifter

I din roll som projektledare kommer du att:

 • Ansvara för tilldelade projekt vad gäller ekonomi, kvalitet och genomförande.
 • Ansvara för projekthandlingar samt entreprenadernas genomförande.
 • I samarbete med inköpare ansvara för upphandlingar, förhandlingar och avtal.
 • Medverka till att projekten uppnår god lönsamhet.
 • Sköta uppföljning och rapportering i projekten.
 • Bistå fastighetsutvecklare och medverka vid utformning/utveckling av nya projekt.

Omfattning: Heltid

Din profil

 • Du är positiv, gillar utmaningar och kan prioritera.
 • Tar ansvar för en större helhet än den egna och ser möjligheterna med goda relationer och att kommunicera på ett trevligt sätt.
 • Drivs av stadsutveckling men också en öppenhet att utveckla dig själv och andra.
 • Trivs i förhandlingssituationer.
 • Uppskattar att jobba i team.
 • Har sinne för god kvalité och en frisk miljö.
 • Kommunicerar väl i tal och skrift på Svenska och Engelska.

Vi söker dig med ingenjörsutbildning eller annan meriterande erfarenhet. Vi tror att du har arbetat i en motsvarande roll i tidigare arbete.

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Bemanning & Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsulterna Malin Ledin via tfn: 0733 – 51 27 57 eller Andreas Christiansen via tfn: 0733- 51 27 46. Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande. Ansök därför snarast möjligt dock senast den 7 januari via Clockwork.

Om företaget

Balticgruppen är en framsynt samhällsutvecklare. Vi brinner för Umeå och stadens utveckling. Vår passion för Umeå och alla dess invånare är det som driver oss i vårt arbete att utveckla staden. Mår Umeå bra mår Balticgruppen bra. Tillsammans arbetar vi för att göra Umeå till en växande och välmående stad, som människor vill verka i, bo i, besöka, och vara stolta över.

Affärsidén går ut på att identifiera intressanta möjligheter som utvecklar staden genom att bygga, förvärva och utveckla fastigheter för långsiktig förvaltning i egen regi. Vi är och har varit delaktiga i uppförandet av flera uppmärksammade byggnader och områden i Umeå. Väven, Utopia Shopping, Skulpturparken och Konstnärligt campus är några av dem. Balticgruppen förvaltar idag cirka 320 000 kvm. Beståndet består i huvudsak av kommersiella fastigheter med lokalhyresgäster och kontor, men även cirka 1000 bostäder.

Vi delar in och konkretiserar våra ambitioner för Umeå i tre verksamhetsområden. Alla områden har sin egen nischade expertkunskap och kompetens men arbetar i nära samarbete med varandra.

Fastighetsutveckling bedriver projekt- och fastighetsutveckling i tidiga skeden av processen, vilket bland annat innebär utredningar, tidiga skisser, exploateringsfrågor, kontakter med kommunen i detalj- och översiktsplanering, förhandlingar och mycket annat som föregår själva byggandet.

Balticgruppen Fastighet ansvarar för den löpande tekniska och ekonomiska förvaltningen samt uthyrning av Balticgruppens hel- och delägda fastighetsbestånd bestående av lokaler, butiker, samhällsfastigheter och bostäder i Umeå. Balticgruppen Fastighet förvaltar även större bestånd på uppdrag av andra fastighetsägare.

Balticgruppen Bygg är ett management- och byggentreprenadföretag som hanterar hela processen från idé till färdigt hus. Inom verksamhetsområdet bedrivs även hyresgästanpassningar samt ny- och ombyggnationer i det hel- och delägda beståndet. Balticgruppen Bygg genomför även projekt till externa uppdragsgivare.