Aleris öppnar specialistvårdmottagning vid Renmarkstorget

Satsningen är en av de största som Aleris sjukvård nu genomför i Sverige då både MR-kamera och CT-scanner kommer att finnas på plats. Två fullt utrustade operationssalar blir även en del av mottagningen. Tidplanen är att mottagningen ska stå klar i juni 2018.

– Vår verksamhet kräver att lokalerna håller hög teknisk nivå och att de är inbjudande och trevliga för patienterna men också ändamålsenliga för våra medarbetare. Balticgruppen var en naturlig samarbetspartner för oss och kunde erbjuda rätt lokal med rätt förutsättningar, säger Per Nyman, affärsområdeschef inom Aleris Sjukvård.

– Det känns oerhört glädjande att vi hittat fördjupat och långsiktigt samarbete med Aleris. Det gynnar både Umeå centrum och Umeå som stad eftersom mottagningen kommer attrahera patienter från hela Norrland. Det blir ett omfattande projekt att bygga om och konvertera en tidigare handelsgalleria till toppmoderna vårdlokaler men som vi ser framemot att genomföra, säger Thomas Johansson, VD för Balticgruppen Fastighet.

Fastigheten samägs av Balticgruppen och Scherdins Fastigheter i det gemensamma bolaget Scherdin & Olsson Fastighet AB. Omvandlingen av den del där Up2-gallerian låg fortsätter nu med att bygga vårdlokaler för Aleris med byggstart i mitten på november.

Aleris har redan idag en verksamhet på Umedalsområdet med inriktning mot bland annat kirurgi, ortopedi och plastikkirurgi. I och med detta utökar de sina ytor ytterligare och kommer att öka vårdutbudet med bland annat allmänmedicin, ryggkirurgi, öron näsa hals, hjärtsjukvård gynekologi, urologi, hälsokontroller, vaccination, intyg och magnetkamera inom röntgen.

Ett av Skandinaviens ledande vård- och omsorgsföretag
Aleris har 11 000 medarbetare som erbjuder sjukvård och omsorg på totalt 450 platser i Sverige, Norge och Danmark. Aleris erbjuder sjukvård på uppdrag av bland andra landstingen/regionerna Gävleborg, Uppsala, Stockholm, Östergötland, Västra Götaland och Skåne, men arbetar även på uppdrag av försäkringsbolag. Aleris ägs sedan 2010 av det svenska företaget Investor, som under mer än 100 år utvecklat och drivit företag som Astra Zeneca, Atlas Copco och Ericsson. Läs mer på www.aleris.se