Choco Mania till umeå och utopia

Det står nu klart att Choco Mania öppnar på den attraktiva ytan mitt i centrumgallerian.

Det är kedjan Choco Mania som öppnar ett kafé under försommaren i Utopia. Sedan tidigare finns det förtrollande fikakonceptet i Stockholm, Malmö och Uppsala.

Det hela började under barndomen då de två grundarna och makarna, Mehiar Moukbel och Bianca Moukbel, brukade doppa sockerkaka i smält choklad. Tanken med kaféerna är att skapa liknande upplevelser för andra chokladtokiga personer.

– Ja, vi vill gärna att vuxna ska minnas sin barndom och att våra yngre besökare ska slicka sina fingrar med choklad när de är hos oss, säger Mehiar Moukbel.

På menyn kommer det bland annat att finnas både söta och mer matiga amerikanska pannkakor samt belgiska våfflor, crepes, jordgubbar, drinkar och glass – allt indränkt i choklad. Besökaren kan såklart även avnjuta en kopp kvalitétskaffe av 100% ekologiska bönor.

Kaféet kommer att ligga mitt i gallerian på den välbesökta piazzan där Costas låg och ska drivas av Umeåprofilen Mona Roukachi.

– Det känns otroligt roligt att få öppna Choco Mania i Umeå! En till dröm att få uppleva förutom musikkarriären. När jag flyttade hem till Umeå efter flera år utomlands inser jag hur mycket Umeå som stad har vuxit och blivit allt mer internationell både genom en rik mångfald av invånare men också kulturen inom alla områden, från normens ideal, maten, till musik, konst och design. Choco Manias koncept är verkligen något man får uppleva när man reser utanför Sveriges gränser och det känns självklart att även Umeå ska ha det utbudet då efterfrågan finns. Vi är dessutom jätteglada över att kunna öppna i Utopia. Det är ju hela knutpunkten i Umeå centrum med allt under samma tak. Avslutar Roukachi.

Mona Lidén, Centrumledare på Balticgruppen, är nöjd med både varumärkesetableringen och franchisetagaren.

– Det känns helt fantastiskt att äntligen få presentera Choco Mania och Mona! Det är alltid roligt med nya varumärken, men nog så viktigt med drivna och positiva människor. Umeå växer och behovet av kaféer och mötesplatser har aldrig varit större. Här har vi en perfekt match mellan en driven entreprenör med stark Umeåprofilering och internationella meriter och ett nytt spännande fikakoncept med ett innehåll som på samma gång är traditionellt som nytänkande. Jag menar, vem älskar inte choklad!?

Ytan kommer helt och hållet att byggas om och profileras utifrån varumärket Choco Mania. Öppning sker under våren.

För mer information, kontakta:
Mona Lidén
Centrumledare, Balticgruppen AB
070-519 92 69
Mail

Mona Roukachi
Ägare, franchisetagare Choco Mania
070-899 30 33
Mail