Dags för Change the games aktivitets- och utbildningsdagar

Nu är det äntligen dags för Change the games årliga aktivitets- och utbildningsdagar.  Årets tema är ”Nystart med ett nytt mindset” och den efterlängtade aktivitetsdagen för barn och unga på Noliaområdet är tillbaka. 

Den 13–17 september går Change the games årliga aktivitets- och utbildningsdagar av stapeln. Programmet är fullspäckat med aktiviteter, workshops och föreläsningar som i huvudsak genomförs fysiskt men även delar av innehållet sker digitalt. Här medverkar flera av landets och världens ledande experter inom rörelserikedom.

Nystart med nytt mindset

Temat är ”Nystart med nytt mindset”. Anledningarna att Change the game i år pratar om en nystart är många: Ungas psykiska ohälsa ökar och flera samhällen behöver skapa attraktiva livs- och utvecklingsmiljöer för att möta inflyttningar och investeringar. Samtidigt finns ett växande behov av att öka deltagandet i fysiska aktiviteter, som under pandemin minskat drastiskt.

Det vill Change the game i år skapa förutsättningar för – med rörelserikedom som nytt mindset.

Dean Kriellaars är en av flera ledande experter inom rörelserikedom som medverkar under Change the game.

Flera nya aktiviteter

Change the game erbjuder i år flera nya aktiviteter. En nyhet är ”Rörelserika stråket” – en promenad med rörelserikedom som kompass. Strandpromenaden mellan Rådhusparken och Lundabron är mellan 12–18 september kryddad med upplevelser för hela dig – kunskap, tankeställare och rörelsepåhitt. För en ännu roligare och ännu mer givande promenad.

En annan nyhet är en aktivitet för seniorer på Renmarkstorget fredagen 16 september.

Sofia Åhman är en av träningsexperterna som medverkar under aktivitetsdagen för seniorer.

Aktivitetsdagen för barn och unga

Veckan avslutas med den populära aktivitetsdagen som genomförs i Thorenarena på Noliaområdet. Här kan barn och unga prova olika rörelseaktiviteter som designats med rörelserikedom som kompass. Aktivitetsdagen anordnas lördagen den 17 september klockan 10:00-15:00.

Så här jobbar Balticgruppen med rörelserikedom

Som samhällsutvecklare i Umeå arbetar vi för en hållbar utveckling av staden. För att göra det behöver vi vara många som hjälps åt. Vi är övertygade om att vi behöver en enad målbild för Umeå och vi har därför valt att ha samma vision som Umeå kommun – ett Umeå som genom hållbar tillväxt har 200 000 invånare år 2050.

En del i hållbar tillväxt är ett samhälle där människor mår bra och därför behöver vi skapa förutsättningar för rörelserikedom när vi utvecklar staden. Det kan exempelvis innebära attraktiva och tillgängliga miljöer som uppmuntrar människor till fysisk aktivitet och rörelse i vardagen.

Även förtätning är en viktig pusselbit. När vi utvecklar Umeå genom tät och blandad stad blir resvägarna kortare och det ger människor möjlighet att gå eller cykla för att ta sig fram. Det bidrar både till rörelse och en känsla av trygghet i staden vilket har en positiv påverkan på människans fysiska och mentala hälsa.

Mer information

Klicka här för att läsa mer om Change the game

Aktivitetsdagen på Noliaområdet – klicka här för mer information

Rörelserika stråket – klicka här för mer information

Klicka här för att läsa mer om Balticgruppens hållbarhetsarbete