Filmstaden i Umeå genomgår större renovering

SF Bio satsar vidare i Umeå genom att förlänga befintligt hyresavtal med ytterligare 15 år. I samband med detta kommer en uppgradering av Filmstadens foajé att ske.

Satsningen blev klar i februari då avtal tecknades att förlänga det befintliga hyresavtalet och som innefattas av ombyggnationer. Bland annat kommer foajén att totalrenoveras med nya kundtoaletter och en helt ny modern konceptuell självtagsbutik för godis, popcorn och dryck etc.

– Filmstaden i Umeå behöver en uppgradering och nu är det dags för oss att satsa vidare. Tankarna har funnits där länge och det har pågått diskussioner under en tid. Därför känns det roligt att vi nu kommit överens om ett samarbete på lång sikt som till en början omfattar en del väsentliga funktioner, något som på sikt både utvecklar biografverksamheten och förhöjer publikens upplevelse på Filmstaden Umeå säger Peter Broström, Fastighetsdirektör på SF Bio.

– Det känns väldigt positivt att SF Bio och Filmstaden vill fortsätta utvecklas i Umeå. Det är ett populärt besöksmål och intresset för film är stort i Umeå, säger Thomas Johansson, VD för Balticgruppen Fastighet.

Fastigheten Ägir 18, där Filmstaden ligger, samägs av Balticgruppen och Scherdins Fastigheter i det gemensamma bolaget Scherdin & Olsson AB och förvaltas av Balticgruppen Fastighet AB.

Sveriges största biografkedja

SF Bio är en av Sveriges ledande leverantör av kultur och nöje och sysselsätter 1 200 personer. Idag har SF Bio totalt 264 biografer på 22 orter i Sverige med över 12 miljoner biobesök per år. Filmstaden i Umeå invigdes den 21 december 1993 och har idag nio salonger i varierande storlekar med totalt 1 021 sköna biofåtöljer.

För mer information, kontakta:

Thomas Runfors, Informationschef på SF Bio
Telefon: 070-573 99 80
Mail: Thomas Runfors

Thomas Johansson, VD Balticgruppen Fastighet
Telefon 090-71 72 03
Mail: Thomas Johansson