Interior by Z öppnar pop up i Utopia

Therese Karlsson Sjödin driver sedan årsskiftet lifestylebutiken Interior By Z i Hörnefors. Den positiva responsen gör att Therese nu öppnar en pop up-butik i gallerian Utopia den 10 augusti.  

Den nystartade och lokala butiken Interior by Z erbjuder ett brett utbud av inredning och presentartiklar med fokus på hållbarhet. För ägaren Therese Karlsson Sjödin handlar det om att erbjuda ett handplockat sortiment med en mix av lokala och kända varumärken – som är tidlösa och håller över tid snarare än att följa en trend. En stor del av produkterna är även ekologiska eller fairtrade-märkta.

I ett pressmeddelande berättar Therese Karlsson Sjödin, ägare Interior by Z, om hur hon vill bidra till ett hållbarare samhälle:

– Det är viktigt att vi kommer bort från slit-och-släng-samhället och eftersträvar en alltmer hållbar konsumtion och livsstil. Konsumenterna är mer medveten idag och efterfrågar fler hållbara produkter. Jag vill vara en del i det.

Interior by Z i Hörnefors har på kort tid blivit en välbesökt butik av många Hörneforsbor och boende i närområdet. Även kunder från hela Sverige har hittat till Interior by Z tillhörande webbutiken, och här finns kunder från Malmö i söder till Kiruna i norr. Nu väljer därför Therese att testa konceptet i Umeå centrum – och öppnar en pop up i gallerian Utopia samtidigt som butiken i Hörnefors kvarstår.

– Min grundplan har varit att inom de närmaste åren öppna en pop up i Umeå centrum. Centrum är en given plats för mig, och här finns så många fina butiker. Min ambition att bygga upp Interior by Z med ett showroom och visa olika koncept, som exempelvis dukningsmiljöer, avslutar Therese Karlsson Sjödin. 

En del av sortimentet har Therese även valt att tillägna människor i hennes närhet som berört henne. Exempelvis finns en avdelning som heter Anna-Gretas skafferi och är en hyllning till sin farmor som inspirerat henne i köket. Med detta hoppas Therese kunna inspirera andra. 

Interior by Z öppnar den 10 augusti i Utopias bottenplan. Interior by Z flyttar in i lokalerna där Guldfynd samt Hallbergs Guld tidigare låg, dessa två lokaler omvandlas till en. 

Mona Liden, centrumledare Utopia, beskriver tillskottet så här: 

– Med Interior by Z får centrumbesökaren en helt ny och lokal butik där hållbarhet ligger i fokus och miljön är inspirerande. Vi vet att den fysiska butiken fortsatt är viktig för människor, att få med sig sin produkt direkt hem men framför allt att få inspireras av människor som arbetar i butiken. Det gör oss extra glada när det är en entreprenör från regionen som har ett genomtänkt och spännande koncept som vill etablera hos oss. Förhoppningsvis tas det väl emot av våra besökare, antingen direkt i butiken eller via webshopen.

Läs mer om Interior by Z här: https://www.interiorbyz.se/