Webhelp Nordic flyttar in i Tullkammaren i Umeå

Möter upp Telenors ökade behov – anställer 200 nya medarbetare

Webhelps satsning i Umeå tar allt fastare form. Just nu pågår en omfattande rekryteringsprocess för att hitta 200 nya medarbetare till företagets Umeåkontor.

– Vi har kommit överens med Balticgruppen om att hyra lokal i anrika Tullkammaren, i centrala Umeå, berättar Terje Andreassen, vd.

I mitten av januari kom nyheten om Webhelps planer för ett kontor i Umeå. Nu har fler detaljer blivit klara. Till exempel står det klart att företaget från och med maj flyttar in i Tullkammaren, den anrika tegelbyggnaden mellan Väven och Thulekvarteret. Fram till dess pågår en intensiv rekryteringsprocess, som ska säkerställa att 200 nya medarbetare kommer på plats. Medarbetarna anställs direkt av Webhelp Nordic och inte via bemanningsföretag.

– Vi ser fram emot att ta plats i Umeå och bidra till den framåtrörelse som regionen befinner sig i. Tullkammaren är en klassisk lokal, som också är centralt placerad, vilket passar våra behov perfekt. Jag hoppas och tror att våra medarbetare kommer att trivas där, säger Terje Andreassen.

Bakgrunden till satsningen är ett samarbete med Telenor. Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster, med drygt 2,6 miljoner mobilabonnenter, cirka 650 000 fiber- och bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder.

– Det här är ett steg i vårt arbete för att få Sveriges nöjdaste kunder. En kundservice i världsklass är otroligt viktigt för att vi ska nå våra strategiska mål och för att vi fortsatt ska kunna hjälpa våra kunder med smarta lösningar för en smidigare vardag. Vi ser fram emot att arbeta för detta tillsammans med Webhelp i Umeå, säger Ulrika Steg, affärsområdeschef Channels på Telenor Sverige.

Webhelp Nordic söker både nyutbildad arbetskraft med gymnasiekompetens, liksom ledare och specialister till det nya Umeåkontoret. Under de närmaste månaderna kommer Webhelp att bjuda in till öppna rekryteringsträffar där alla som är intresserade får chansen att träffa både medarbetare och ledare och ställa frågor.

– Det känns fantastiskt att vi lyckats hitta en verksamhet som direkt kan ta över kontorslokalerna i Tullkammaren. Det blir en nyetablering som genererar nya arbetstillfällen och kan bidra till Umeås utveckling! Webhelp är som handen i handsken i denna typ av lokaler då de är anpassade för större kundserviceverksamhet. Det är ett stort företag med många anställda världen över och det känns roligt att de ville etablera sig i Umeå och hos oss, säger Thomas Johansson, VD för Balticgruppen Fastighet.

Tullkammaren byggdes 1901 och är ritad av arkitekt E.O. Mångberg. Byggnaden brukades först som magasinhus och är idag ett av Umeås 36 byggnadsminnen. 2009 genomfördes en större interiör renovering för modern kontorsverksamhet och byggnaden har fantastisk utsikt över Ume älv. Tullkammaren ägs av Campus X Centrum AB och förvaltas av Balticgruppen Fastighet AB.

För mer information, kontakta:

Terje Andreassen, vd på Webhelp Nordic, telefon 070-226 42 85 Mail
Sofia Stridh, kundansvarig på Webhelp Nordic, telefon 070-557 27 83 Mail
Thomas Johansson, vd på Balticgruppen Fastighet, telefon 070-224 37 87 Mail
Kristin Wester, tf. presschef på Telenor Sverige, telefon 08-41 01 00 40 Mail

Om Webhelp

Vi är ett globalt kundupplevelse- och kundserviceföretag som erbjuder ett mångspråkigt nätverk av fler än 35 000 rådgivare över hela världen. Över 500 kunder anlitar oss för att hantera och utveckla kundrelationer och lösningar för kundservice, teknisk support, försäljning och lojalitetslösningar, samt operationella konsulttjänster och kontaktcenterplattformar för alla kanaler. Vi tar socialt ansvar och investerar i våra medarbetare. Respekt, utveckling och jämställda möjligheter är nycklar för vårt samhällsansvar.

Läs mer: Webhelp

Pressmeddelande Webhelp