Glitne

Välkommen till Glitne. Ett hem inne i staden.

I kvarteret Forsete med vacker utsikt över rådhuset, älven och staden uppförs moderna och kompromisslösa bostäder. Byggnaden svävar över det existerande kvarteret med en skarp skulptural form.

Projektet presenteras av Balticgruppen tillsammans med BIG,  den världsberömda danska arkitektfirman. BIG står bakom flera prisbelönta projekt världen över.


Bo i staden

Du bor centralt på taket till Utopiagallerian med tillgång till ett gemensamt och unikt utformat gårdsrum. Byggnadens utformning skapar en naturlig mötesplats för takets boende nära stadens livlighet i en avslappnande och rofylld dimension.

Byggnaden kommer att bestå av 49 bostadsrätter som angränsar mot de sedan tidigare uppförda moderna stadsradhusen. Bostäderna är nyskapande i sin sammansättning och erbjuder nya spännande sammanhang mellan uteplatser, uppehållsrum, kök, utsikter och ljusförhållanden.

Arkitektens ord

Mitt i staden, uppe under himlen uppförs moderna, kompromisslösa bostäder på taket av Utopiagallerian i kvarteret Forsete i centrala Umeå. Flera av lägenheterna, liksom det gemensamma och unikt utformade gårdsrummet, får utsikt över älven, rådhuset, staden och landskapet bortom. Byggnaden är självständig i sitt uttryck och bidrar till stadens silhuett med sin markanta närvaro, nästan som ett örnnäste. Samtidigt skapar byggnaden genom sin utformning en ny mötesplats för de boende på taket och den kompletterar stadens livliga tillvaro med en mer rofylld dimension.

Byggnaden fullbordar, tillsammans med de redan utförda etapperna på taket, känslan av en stad i staden – eller snarare en stad ovanför staden. Det unika läget karaktäriseras av både närheten till stadens möjligheter och utsikten över dess skönhet, i kombination med en lugn och privat miljö.

Den nya byggnaden svävar över det existerande kvarteret som en skarp, skulptural form. Visionen är en metropol värdig, och byggnaden bidrar till att manifestera området som både Umeås och Norrlands mittpunkt.

Byggnaden innehåller 49 moderna lägenheter med nyskapande planlösningar som ger spännande sammanhang mellan uteplatser, uppehållsrum, sovrum, kök, vyer och ljusförhållanden.
Välkända element från landsbygd och villasamhälle – såsom luft, öppenhet och träytor – kombineras med fördelarna hos stadens klassiska kvartersstruktur och närhet till handel, kultur, rekreation och mobilitet.

Anmälan och information

Hitta mer information och lägenhetsbeskrivningar här. I detta projekt samarbetar vi med Mäklarcity och försäljning pågår nu.