Strandgatan mitt i Umeå

Här i hjärtat av Umeå, i pulsådern som knyter samman centrum med Umeå universitetsstad, bygger vi kontor. De ska husera kreativitet, innovation, tillit och entreprenörskap – precis det som Umeå är. Det är ett av våra bidrag till skapandet av en dynamisk och levande stad.

”Vi bygger platser för Umeås styrkor, så att vi tillsammans kan skapa en stad där människor lever och verkar med bästa förutsättningar”

Gert Wingårdh, arkitekt SRA/MSA, har ritat huset. Han säger: ”Det är ett skimrande kontorshus. Ljust och fräscht, men också energismart. Utkragade bjälklag skuggar, moderna isolerglas håller värmen inne och mångfärgade persienner håller solen ute. Det är ett hus som ska glädja både ute och inne.”

– Det känns otroligt roligt att vi själva kommer att flytta in i huset. Vi kommer dessutom att nyttja vår egen kontorslösning som visningslokal för blivande och intresserade hyresgäster, säger Jonas Olsson, VD Balticgruppen AB.

Vi är stolta över att bidra till ett Umeå som strävar och växer, som växlar ut våra unika styrkor. Strandgatan vid älven är mitt i Umeå och snart hem för fler kunskapsdrivna företag och människor. Hyresgästerär bland andra analys- och teknikkonsultföretaget WSP.

Vi ber om överseende med att vi av säkerhetsskäl måste leda om trafiken under byggnationen.

Uppdaterad information måndag den 26 juni 2017

Nu har vi kört igång

Just nu pågår pålningen och det arbetet kommer att vara klart i början av nästa vecka.

Under vecka 28 kommer markarbeten med finschakt att pågå sedan tar även vi tre veckors semester.

Från vecka 32 fortsätter markarbeten samt att grundläggningen av källarplanet startar upp.

Vi återkommer med mer löpande information till hösten

Trevlig sommar!

Informationen kommer att uppdateras allt eftersom så följ oss gärna här.