Projektcontroller 

Balticgruppen är en framsynt samhällsutvecklare som arbetar kunskapsdrivet för det bästa Umeå – en attraktiv stad som genom hållbar tillväxt når 200 000 invånare år 2050. Våra investeringar är långsiktiga och bygger på insikter vi fått utifrån dialog med kunder, samarbetspartners, medarbetare, näringsliv, offentliga förvaltningar, akademi och medborgare. Vi vill ta vara på stadens styrkor för att bidra till ett samhälle där företag kan agera hållbart och människor kan leva ett hållbart liv. Läs gärna mer om oss på www.balticgruppen.se

Balticgruppen söker dig som vill arbeta i en miljö som sjuder av kreativitet och nytänkande, med en stor laganda och arbetsglädje. Är du en nyfiken, driven och socialt säker ekonom med intresse för fastighetsutvecklingsprojekt och därmed utvecklingen av Umeå? Hos oss får du en spännande och utvecklande nyckelroll i ett dynamiskt och framgångsrikt företag med ett starkt varumärke och korta beslutsvägar. Balticgruppen vill att Umeå ska vara en attraktiv plats att verka, leva och bo i. Visst vill du utveckla framtidens Umeå tillsammans med oss?

Dina arbetsuppgifter

Vi driver en mängd projekt i Umeå, såväl ny- och ombyggnation som hyresgästanpassningar. Som projektcontroller blir ditt huvuduppdrag att stötta och följa upp vår byggprojektverksamhet, vilket bland annat innebär att ta fram beslutsstöd, bistå med analyser, löpande uppföljning och stötta med rapportering av bland annat projektkostnader. Du arbetar i nära samarbete med byggprojektchef och projektledare och följer upp projekten så att vi når våra mål, samtidigt som du tillhör vår ekonomiavdelning.

Som projektcontroller kommer du ha en viktig roll i budget- och prognosprocessen där du stöttar verksamheten och även ansvarar för vissa delar av utförandet. I rollen ingår även ansvar för vårt interna system för projektstyrning. Det finns stora möjligheter att påverka, utveckla och skapa rollen framåt. Du får en social roll med många kontaktytor, främst internt.

Din profil

Vi tror att du har erfarenhet från en liknande roll; som redovisningsekonom, revisor eller controller, samt en utbildning inom ekonomi på akademisk nivå. Erfarenhet från fastighets- bygg- eller entreprenadbranschen och/eller projektbaserad verksamhet ser vi som meriterande. Eftersom det ingår en viss del redovisning tror vi att du har erfarenhet från detta.

Som projektcontroller är du en stödfunktion till verksamheten och du behöver därför ha lätt att relatera till andra, lyssna men också vara duktig på att förklara ekonomiska samband på ett pedagogiskt sätt. Du är stark på analys och strukturerad i ditt arbete. För att lyckas i rollen behöver du även ha ett tydligt verksamhetsperspektiv och en förmåga att sätta dig in i och förstå vad som driver resultat i våra olika projekt. Du drivs av att bidra till att andra lyckas och att ständigt förbättra både ditt arbete och hur vi arbetar med uppföljning av byggprojekt inom Balticgruppen.

För att vi alla ska trivas med varandra är det viktigt att du är självgående och tar stort eget ansvar. Du är handlingskraftig, engagerad och professionell.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Bemanning & Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta Elin Wiklund via telefon: 0733- 51 27 11. Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande. Ansök därför snarast möjligt, dock senast den 11 juni via www.clockworkpersonal.se

Klicka här för att komma till ansökan (du skickas vidare till Clockworks hemsida)