Våra samarbeten

Umeå BSKT

Umeå Basket

Ligalaget Umeå BSKTs långsiktiga mål är tydliga och det är att etablera sig som topp 6 i Basketligan Herr. Det ska vi lyckas med genom en stark lokal stomme. Umeå-spelare i kombination med duktiga svenska och utländska proffs ska göra detta möjligt. Umeå BSKT arbetar som de flesta föreningar med traditionell sponsring. Det som skiljer oss åt är vårt engagemang för hållbarhet. Det sker både via affärsmässiga projekt, miljöprojekt, CSR-projekt och socialt ansvarstagande för inkludering och mångfald.

Umeå BSKT ska fortsätta vara en viktig del i attraktiva Umeås framtid både på och utanför planen, och där är Balticgruppen en enormt viktig partner.

Björklöven

Björklöven

Balticgruppen är en ovärderlig partner till Björklöven och tack vare deras kunskap och engagemang har vi goda förutsättningar att förverkliga våra målsättningar på både dam- och herrsidan. Vårt samarbete är långsiktigt och huvudsakligt fokus ligger på att skapa goda förutsättningar för juniorer och ungdomar att utöva ishockey. Vi är en del av Balticgruppens projekt Change the game, som syftar till att förändra synen på barns och ungdomars idrottande. Ett fantastiskt initiativ som vi med stolthet står bakom.

Fjällvinden

ingemartrofen-5168

Tack vare samarbetet med Balticgruppen kan vi i Fjällvinden årligen genomföra den internationella alpina ungdomstävlingen Ingemartrofén med åkare från flera olika länder, men där fokus ändå ligger på att våra hemmaåkare ska få möjlighet att delta och känna av pulsen i ett större tävlingssammanhang. Genom vårt samarbete med Balticgruppen kan Fjällvinden fortsätta stötta de åkare som fortsätter tävla som juniorer och seniorer och fullt ut satsar på en elitkarriär. Aktivitetsdagen Change the game är ett gemensamt arbete mellan Balticgruppen och flera idrottsklubbar i Västerbotten där Fjällvinden är en av dem. Det ger oss som förening möjlighet att ta till oss ny kunskap och forskning inom ungdomsidrotten och är ett till fälle för barn och ungdomar att testa på olika idrotter.

IBK Dalen

IBK Dalen_3

Balticgruppen har under många år varit en av IBK Dalens viktigaste samarbetspartner. IBK Dalen är en världsledande innebandyförening med både bredd och elit.

  • Vi är väldigt stolta att få samarbeta med Balticgruppen om att fortsätta utveckla idrotts-Umeå, säger IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson.

IFK Umeå skidor

IFK

IFK Umeå skidor har en bred verksamhet med såväl motions- som elitidrott i alla åldrar från 6år till 90år. Tack vare vårt samarbete med Balticgruppen kan vi ge fler skidintresserade möjligheten att bedriva skidåkning, inte minst de 1000-tals åkare som tränar på Nydala konstsnöspår.

IKSU Innebandy

Balticgruppen har i många år varit en väldigt viktigt partner till IKSU innebandy och har genom sitt sponsorskap sett till att vi kunnat förverkliga målbilden att vara världsledande. Vår känsla är att Balticgruppen verkligen står upp för det som gör Umeå starkare, barn & ungdomar, bredd och elit och framförallt dam och herr. Vi har i många år haft som mål att bredda vårt engagemang kring barn och ungdomsidrotten och genom Balticgruppens projekt ”Change The Game” fick vi plattformen för detta.

Tillsammans är ett av våra ledord – tillsammans med Balticgruppen utvecklar vi Umeå!

Umeå FC

Balticgruppen är som huvud partner till oss i Umeå FC en oerhört viktig samarbetspartner och starkt bidragande till föreningens fortsatta utveckling ur ett organisatoriskt – , ekonomiskt- och sportsligt perspektiv. Med närhet till laget och föreningen skräddarsyr vi lösningar tillsammans där projektet Change the game får ses som ett föredömligt exempel på hur Balticgruppen, med oss som medspelare, tar ansvar för idrotten i Umeå.

Umeå IK FF

UIK

Umeå IK FF tror på framtiden. Vi arbetar för en långsiktig hållbarhet och bygger därför vår elitverksamhet på egna talanger. Vi vill även vara goda förebilder för barn och unga, både på och utanför fotbollsplanen. Vi erbjuder Talangskola och Vinterakademi under året samt samarbetar med fotbollsföreningar och skolor. Umeå IK FF är självklart också en medspelare i Change the game. Tack vare vårt samarbete med Balticgruppen så kan vi utvecklas och bli vinnare både på och utanför fotbollsplanen.

VIPGALAN och Öppen gemenskap

viplogga

logga_ÖG

Idén till projektet väcktes av tanken att vi i Sverige är duktiga på att ge bidrag till katastrofer på andra sidan jorden, till Världens Barn osv. – vilket är bra! Men vi gör sällan något för vår egen stad och dess invånare. Med tv-galor som förebild, och med Öppen Gemenskap som huvudarrangör, byggdes en vision av en gala i centrala Umeå, där Umeås invånare tillsammans kunde göra något bra för varandra. Visionen blev verklighet, galan fick namnet VIPGALAN och hölls för första gången i september 2008. VIPGALANS syfte är att bidra till att Öppen Gemenskap kan utveckla verksamheter för barn och vuxna som lever i social utsatthet i Umeå.

För att alla människor är viktiga alla dagar!

Tack vare stöd från Balticgruppen har VIPGALAN via Öppen gemenskap nått ut brett med sitt budskap och insamlade medel har oavkortat nått människor som lever i utsatthet på olika sätt i Umeå. T.ex. har

  • Umeå fått den enda kvinnojouren i Sverige för våldsutsatta kvinnor med psykisk ohälsa och/eller eget missbruk
  • Sommarläger startats för barn och vuxna från hela Västerbotten.
  • En ny verksamhet startats för barn som har frihetsberövade anhöriga.
  • Många magar mättats och många människor har fått olika former av stöd.