Dags att flytta in?

Nyckelutlämning

Nyckelutlämningen sker tidigast klockan 13.00 den första vardagen i månaden (eller då ditt kontrakt börjar gälla) under våra ordinarie kontorstider.

Nycklarna kvitteras ut på vårt kontor på Rådhusesplanaden 2c, 4 trappor. Ta med legitimation!

Om du själv inte har möjlighet att hämta ut dina nycklar går det bra att en vän eller familjemedlem gör det åt dig. Då måste du skriva en fullmakt för detta. Du hittar blanketten här eller skriver den för hand på ett vanligt papper som innehåller ditt namn, adressen till lägenheten, personen som ska hämta ut nycklarna samt din underskrift. Fullmakten skickas till oss i förväg till Balticgruppen AB, Box 489, 901 09 Umeå.

Tidigare inflytt

Om du kommer överens med den avflyttande hyresgästen att du flyttar in tidigare än då ditt kontrakt börjar gälla krävs även här en fullmakt, denna gång från den avflyttande hyresgästen. Be den avflyttande hyresgästen att skriva ut blanketten som du kan hitta här eller skriv den för hand på ett vanligt papper som innehåller namn, adressen till lägenheten, datum då denne överlämnar lägenheten och den avflyttande hyresgästens underskrift.

Fullmakten skickas till oss i förväg till Balticgruppen AB, Box 489, 901 09 Umeå.

Ni kommer själva överens om du som inflyttande ska betala en del av den avflyttandes hyra fram tills dess att ditt kontrakt börjar gälla.

Observera att vi inte accepterar fullmakt per e-post eller telefon!

Att tänka på vid inflytt

Vid inflytt är det viktigt att du som ny hyresgäst går igenom det senaste besiktningsprotokollet (gäller ej nyproducerade lägenheter). Du får det skickat via mail. (Om du inte fått det går det bra att kontakta bostadsmail.) Läs igenom och se att allt stämmer. Om du anser att vi missat något går det bra att skicka ett mail, gärna med bild, till vår bostadsmail så noterar vi detta. Om du har funderingar går det även bra att kontakta oss via vår växel, 090-71 72 00.

När du flyttar ut från din lägenhet och vi ser att det finns onormalt slitage eller om något är trasigt som inte finns med på tidigare besiktningsprotokoll kan du bli ersättningsskyldig.

Tänk på att lägenheten och dess inredning måste underhållas under hela hyrestiden eftersom det annars kan vara svårt att få rent vid avflytt.

Adressändring: När du flyttar ska du göra en flyttanmälan på Skatteverkets hemsida så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag, men vill du ha eftersändning av annan post får du beställa det hos Adressändring mot en avgift. 

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenhetsadressen. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta lägenhetsnumret i husets entré, på din ytterdörr, ditt postfack och i ditt hyresavtal.