Kvarteret Utopia

Kvarteret Utopia är mitt, ditt, allas kvarter. Det är här vi möts. En bit av Umeå, med bra läge för nästan alla: äta, sova, träna, shoppa, spana, jobba, spela, bruncha, dansa, umgås och bara vara. Varmt välkommen hit!

Kvarteret Utopia ligger mitt i Umeå centrum och är den pulserade mötesplatsen. Kvarteret inrymmer bostäder, handel, mötesplatser och lokaler för kunskapsföretag. 

Utöver själva gallerian finns hotell, gymnasieskola, kontor, coworking, restauranger, barer, sportbar med bowling samt de unika stadsradhusen och bostadsrätterna på taket. Detta bidrar till ett levande kvarter hela dygnet.

Utopia  mötesplatsen mitt i city 

På plan hittar du citygallerian Utopia, som med sina tre entréer binder ihop Vasaplan, Kungsgatan och Rådhustorget. Här finns butikslokaler och restauranger i två plan och en av Umeås modernaste träningsanläggningar på det tredje – Umeå Sport och Motion.

Kontor och utbildning 

På plan 2–6 finns moderna lokaler för kontor och utbildning. Plan 2 inrymmer coworking hubben Great Hub som erbjuder kontor, mötesrum och coworking. På Great Hub finns en större eventyta där medlemmarna bjuds in att delta vid föreläsningar och andra medlemsaktiviteter

Läs mer om Great Hub här.

Bostäderna på taket

Stadsradhusen
Högst upp på Kvarteret Forsete finns de unika stadsradhusen. Radhusens boendeyta är 125 kvm, varav det större hörnhuset på 154 kvm. Bostädernas standard är genomgående hög med exklusiva materialval och planlösningen är luftig. Alla radhus har terrass, uteplats och tillgång till gemensam gårdsyta. Arkitektkontor: White Arkitekter.  

Bostadsrätterna
Det finns 49 bostadsrätter, bostadsrättsföreningen Glitne, som angränsar mot de moderna radhusen. Bostadsrätterna är nyskapande i sin sammansättning och erbjuder nya spännande sammanhang mellan uteplatser, uppehållsrum, kök och svindlande utsikter. Byggnadens utformning skapar en naturlig mötesplats för takets boende nära stadens livlighet i en avslappnande och rofylld dimension. Läs mer om bostadsrätterna här.  
Arkitektkontor: BIG Arkitekter. 

Om fastigheten

Area: cirka 35 000 kvm uthyrningsbar yta 
Byggnadsår: 2008–2019 
Adress: Skolgatan 62, Kungsgatan 63 och 67, Rådhusesplanaden 2 (med flera)

Kontakt

Välkommen att kontakta våra affärsansvariga uthyrare eller maila oss för mer information.