Strandgatan 24

På Östra Strandgatan 24, med utsikt över Umeälven står det miljöprofilerade kontorshus. Här finns plats för ett hållbart arbetsliv. 

Kontorsbyggnaden har utsikt över Umeälven och är granne med Konstnärligt campus vid strandpromenaden. Huset har fyra våningar och är ritat av Wingårdhs Arkitekter. Utöver moderna kontorslokaler inrymmer byggnaden en restaurang i entréplan.

Foto och film: Sebastian Sahin.

Ett axplock av husets fördelar

  • Huset ligger beläget mellan Umeå centrum och Universitetsstaden i en rogivande omgivning med utsikt över Umeälven och med närheten till en kreativ miljö på Konstnärligt campus.
  • Wingårdhs Arkitekter har ritat byggnaden som är byggt i betong, stål och massivt trä. Konstruktionen har präglats av ett ”tvärtomtänk” där nästan halva husets stommontage skett uppifrån och ner.
  • Miljöbyggnad Guld – huset har den högsta certifieringen inom Miljöbyggnad, vilket har ställt extremt höga krav på exempelvis dagsljus, ljud och ventilation.
  • År 2020 nominerades huset till Årets Bygge av tidningen Byggindustri. Det är samhällsbyggnadssektorns mest prestigefyllda tävling som lyfter fram exempel på de bäst genomförda projekten som branschen presterar.
  • År 2021 slutnominerades projektet till Stålbyggnadspriset 2021.

Läs mer om projektet här.

Om fastigheten
Area: 5 300 kvm
Byggnadsår: 2019
Adress: Östra Strandgatan 24

 

Kontakt

Välkommen att kontakta våra affärsansvariga uthyrare eller maila oss för mer information.