Har du fått erbjudande om att hyra lägenhet hos oss?

Behandling av personuppgifter

Vi behandlar personuppgifter när du söker bostad, när du sedan blir kund hos oss och även en tid efter att din tid som kund hos oss har upphört. Din integritet är viktig för oss och vi vill därför att du läser vidare för att få veta mer.

En personuppgift är all slags information som kan kopplas till dig som person, till exempel namn, adress, kontaktuppgifter som telefonnummer och e-postadresser.

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

Personuppgiftsansvarig och biträde

Balticgruppen är personuppgiftsansvarig (alternativt personuppgiftsbiträde då vi förvaltar egna, delägda och externa fastigheter) för behandling av dina personuppgifter som vi gör själva.

Läs mer om vårt ansvar här.

När du erbjuds en bostad hos oss

När du blir erbjuden en bostad hos oss behöver vi behandla fler uppgifter om dig. Då behöver vi till se hur du skött tidigare betalningar. Det innebär att vi gör en kreditupplysning. Om du har en förvaltare eller god man behöver vi behandla de uppgifterna. Om du erbjuds en studentbostad kan det bli aktuellt att vi behandlar intyg som styrker att du kommer att studera under hyrestiden.

Vi sparar dina uppgifter så länge de är relevanta och aktuella. Kreditupplysning, uppgifter från inkassobolag och myndigheter som vi samlat in för att godkänna dig som hyresgäst sparar vi i tre månader.

Dina rättigheter

Du har rätt att få information om vilka personuppgifter vi hanterar om dig, ett register¬utdrag. Du har också rätt att få felaktiga uppgifter rättade. Du har också rätt att kräva att vi begränsar vår behandling av dina personuppgifter om du till exempel anser att de inte är korrekta.

Läs mer om dina rättigheter här.