Hyr du bostad i andrahand?

Behandling av personuppgifter

Vi behandlar personuppgifter när du söker bostad, när du sedan blir kund hos oss och även en tid efter att din tid som kund hos oss har upphört. Din integritet är viktig för oss och vi vill därför att du läser vidare för att få veta mer.

En personuppgift är all slags information som kan kopplas till dig som person, till exempel namn, adress, kontaktuppgifter som telefonnummer och e-postadresser.

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

Personuppgiftsansvarig och biträde

Balticgruppen är personuppgiftsansvarig (alternativt personuppgiftsbiträde då vi förvaltar egna, delägda och externa fastigheter) för behandling av dina personuppgifter som vi gör själva.

Läs mer om vårt ansvar här.

Under din tid som andrahandshyresgäst

När du hyr bostad i andrahand är du inte en kund till oss men vi har ett berättigat intresse att använda dina personuppgifter, till exempel för att kontakta dig om något behöver åtgärdas i lägenheten.

Vi sparar endast de personuppgifter som fylls i samband med ansökan om andrahandsuthyrning och under den tid du hyr lägenheten i andrahand. Inga uppgifter sparas efter att andrahandsuthyrning löpt ut.

Dina rättigheter

Du har rätt att få information om vilka personuppgifter vi hanterar om dig, ett registerutdrag. Du har också rätt att få felaktiga uppgifter rättade. Du har också rätt att kräva att vi begränsar vår behandling av dina personuppgifter om du till exempel anser att de inte är korrekta.

Läs mer om dina rättigheter här.