Balticgruppen flyttar till Rådhusesplanaden i Umeå centrum

Den 1 juni 2023 flyttar Balticgruppen sitt kontor till kvarteret Utopia i Umeå centrum.

Nu står det klart att Balticgruppen flyttar sitt kontor från Kungsgatan 55 till Rådhusesplanaden 2C i Umeå centrum. Detta för att samla hela personalstyrkan på en och samma plats, vilket den nya och större kontorslokalen möjliggör.

Så här förklarar Susanne Waleij, HR- och kommunikationschef på Balticgruppen, fördelarna med det nya kontoret:

– Förutom att vi nu kan sitta tillsammans på en och samma adress i centrum, är en viktig insikt efter pandemiåren och det hemarbete som följde med det – att kontoret är vår mötesplats och vi mår bäst av att ses fysiskt.

Susanne fortsätter:

– Vi ser också fördelarna med det hybrida arbetssättet, kombinationen av att jobba på distans och från kontoret. Den möjligheten fortsätter vi erbjuda våra medarbetare. I den nya lokalen har vi även skapat fler och mindre mötesrum vilket ger bra förutsättningar för digitala möten, och bidrar till att minska antalet resor.

Ett krav vid flytten har varit att tänka hållbart. Ett sätt Balticgruppen har lyckats med det är genom att återbruka i stort sett alla kontorsmöbler, och de möbler som blir över säljs eller skänks bort.

En attraktiv arbetsgivare – speglas i medarbetarundersökningar

Balticgruppen arbetar för att vara en attraktiv arbetsgivare och sedan flera år tillbaka mäts därför medarbetarnas engagemang. Mätningarna görs enligt eNPS, Employee Net Promoter Score*, och det är ett index som bygger på en enda fråga: Skulle du rekommendera företaget till en branschkollega eller vän?

Senaste eNPS-mätningen – all time high för Balticgruppen

Sedan Balticgruppen började med mätningen har det varit höga resultat. Den allra färskaste mätningen, från maj 2023, hade en svarsfrekvens på 100 procent och visade ett resultat på eNPS 72 (där skalan är från –100 till 100). Detta är den högsta nivån sedan mätningen startade.

– De företag som arbetar med denna mätningsmetod vet vilket fantastiskt fint betyg eNPS 72 är. Vi har under lång tid arbetat målinriktat och proaktivt för att behålla och öka engagemanget hos våra medarbetare så att de är goda ambassadörer för Balticgruppen. Det är glädjande att våra insatser ger den effekt vi haft som målsättning. Ytterligare ett steg är att skapa den bästa arbetsplatsen för våra medarbetare, en plats som de föredrar att vara på, avslutar Susanne Waleij.

Hit flyttar Balticgruppen

Flyttlasset går ett stenkast bort, till kvarteret Utopia med besöksadressen Rådhusesplanaden 2C våningsplan fem. Flytten är planerad till 1 juni 2023 och den dagen håller kontoret stängt. Besökare är välkommen till det nya kontoret från och med fredagen den 2 juni.

Ta del av Balticgruppens öppettider här: https://www.balticgruppen.se/kontakt/balticgruppens-oppettider/

Balticgruppen flyttar kontoret till kvarteret Utopia i Umeå centrum.

Lokalen på Kungsgatan blir vakant

Den attraktiva kontorslokalen på Kungsgatan 55, en trappa upp, i hörnet av Renmarkstorget blir därmed ledig för kunskapsföretag som efterfrågar ett modernt kontor i centrala Umeå.

Klicka här för att läsa mer om den vakanta lokalen på Kungsgatan 55:
https://www.balticgruppen.se/lediga-lokaler/balder-8/

* Mer om Employee Net Promoter Score

Employee Net Promoter Score är ett index och bygger på en enda fråga: Skulle du rekommendera företaget till en branschkollega eller vän?

Frågan besvaras på en skala från 0–10, där 0 innebär att det inte alls är sannolikt och 10 innebär att det är mycket sannolikt.  Därefter delas svaren in i följande kategorier:

• Kritiker (0–6)
• Passiva (7–8)
• Ambassadörer (9–10)

Resultatet sträcker sig från –100 till 100 och beräknas genom att subtrahera den procentandel svaranden som klassificeras som kritiker, från den procentandel som klassificeras som ambassadörer.