Båxen öppnar i kvarteret Utopia

Nu öppnar Båxen – en ny satsning på service i gallerian Utopia i Umeå centrum. Båxen samlar bland annat paketboxar från flera ombud i syfte att underlätta för centrumbesökarna att hämta ut och returnera sina onlinebeställningar.

Båxen är ett nytt tillskott i Utopia som samlar paketboxar från flera ombud på ett och samma ställe. Här finns postboxar från ombuden Instabox och Postnord. I Båxen samlas även andra tjänster, såsom en foto- samt en presentkortsautomat.

Utopia är en viktig mötesplats i centrum

Bakom satsningen står Balticgruppen, som arbetar för att skapa ett levande och attraktivt centrum i Umeå.

– Centrum är en viktig del i utvecklingen av Umeå som stad, där vi behöver en stadskärna som lever fler av dygnets timmar. Det skapas när vi tillför ett blandat utbud av bostäder, butiker, kontor, restauranger och andra typer av serviceverksamheter – vilket Båxen är ett bra exempel på, säger Roger Granberg, fastighetschef på Balticgruppen.

Det här är Båxen

Båxen blir ett nav för service i kvarteret Utopia och här finns bland annat paketboxar från ombuden Instabox och Postnord.

Ytterligare servicefunktioner placeras också här. En fotoautomat från Speed Photo installeras där det bland annat går att ta ”fun photo”, fyra bilder som framkallas direkt, och är en fototjänst som gjort återkomst. Även Visit Umeås presentkortsautomat flyttar in i Båxen med möjlighet att köpa presentkort hos butiker, restauranger och hotell i Umeå centrum. 

Sandra Linder, lokaluthyrare på Balticgruppen, har drivit projektet och hon beskriver utvecklingen av Båxen så här:

– Sedan hösten 2021 har Postnords paketboxar funnits i Utopia och denna typ av service har blivit väldigt populär. Båxen blir ett viktigt komplement till kvarteret Utopia som gör det ännu smidigare för centrums besökare att hämta eller returnera sina beställningar samtidigt som fler funktioner samlas här. Vi vill att Båxen ska vara ett servicenav med generösa öppettider och innehållet kommer över tid att utvecklas vidare. Vi hoppas att fler besöker Utopia och upptäcker det fina och breda utbud som finns här. 

Båxen är placerad på plan 2 i Utopia, i lokalen vid Utopias familjerum och toaletter. Båxen är obemannad och öppnar samtidigt som Utopias tre entréer: vardagar klockan 7–19, lördagar klockan 10–18, söndagar klockan 11–17.

Klicka här för att komma till kvarteret Utopias hemsida