Guldfynd och Hallbergs Guld satsar i Utopia

De anrika smyckesbutikerna Guldfynd samt Hallbergs Guld har funnits i Umeå centrum i många år. Nu flyttar de till nya lokaler inom gallerian Utopia. Som stad är Umeå en viktig handelsdestination i norra Sverige och det självklara valet för smyckeskedjorna att fortsätta verka i.

Både Guldfynd och Hallbergs Guld, som ägs av Idunakoncernen, har sedan länge erbjudit onlineförsäljning men den fysiska butiken är än idag en viktig plats för att möta kunderna.

I ett pressmeddelande berättar Anders Glemsjö, etableringschef Iduna, så här om den fortsatta satsningen i Umeå:

– Umeå är vårt förstahandsval i norra Sverige då staden är en viktig handelsdestination med ett stort upptagningsområde. Vi tror på den starka tillväxten som finns här och för oss är den fysiska butiken enormt viktig. Med det attraktiva läget vi har i Utopia väljer vi nu att förlänga våra hyresavtal och passar då på att byta till nya lokaler i gallerian.

Ett attraktivt och levande centrum

Fastighetsägaren Balticgruppen arbetar för att Umeå ska vara en attraktiv stad – med ett levande centrum och Utopia är en del i det arbetet. Mona Lidén, centrumledare för Utopia, förklarar hur Utopias framtidsplaner ser ut för att bidra till stadskärnans långsiktiga utveckling:

– Utopia utvecklas ständigt och vi vill fortsätta vara den självklara mötesplatsen för Umeåborna och kransen. Det är därför positivt när butiker flyttar inom gallerian för det möjliggör att vi kan förbättra och utveckla gallerian i stort. Trenderna för olika slags utbud och service i gallerior förändras snabbt och vi har på det här viset goda möjligheter att möta efterfrågan och maxa utbudet för våra besökare framåt.

Både Guldfynd samt Hallbergs Guld flyttar alltså till nya lokaler inom Utopia och den 23 april 2021 inviger butikerna sina nya lokaler. – Vi är tacksamma för förtroendet våra hyresgäster ger oss. Att Guldfynd och Hallbergs Guld väljer Utopia visar på det attraktiva läget gallerian har, och Umeå är en stad där företag vill verka i och här vågar man satsa, säger Sara Bergh, affärsansvarig uthyrare på Balticgruppen.

Mer om Idunakoncernen

Idunakoncernen, med butikskedjorna Guldfynd, Hallbergs Guld och Albrekts Guld är marknadsledare i Sverige inom guldsmedsvaror och smycken. Sortimentet utgörs av guld, silver och bijouterier med klockor och presentartiklar som komplement. Idag finns Guldfynd på ett 60-tal orter över hela Sverige med 118 butiker. Hallbergs Guld med 36 butiker och Albrekts Guld med 41 butiker finns på ett 20-tal orter. Idunakoncernen sysselsätter cirka 1150 anställda. Läs mer på https://www.iduna.se/.