Den asiatiska restaurangen Rosegarden öppnar i Utopia

Den 24 september öppnar den asiatiska restaurangkedjan Rosegarden återigen i gallerian Utopia i Umeå. Här kommer det att serveras asiatisk buffé med ett utökat sortiment och dessutom coronaanpassas restaurangen.

Rosegarden var en av tre restauratörer i Utopias foodcourt, som stängde på grund av coronapandemin och direktiven om bufféer. Nu etablerar sig Rosegarden på nytt i Utopia och passar samtidigt på att expandera.

– Vi tar över foodcourtens lokal och bli ensam restaurangägare där. Restaurangen kommer att få drygt 120 sittplatser och vi kommer fortsättningsvis att servera lunch- och middagsbuffé alla dagar – även helger. Vi breddar också sortimentet med lite desserter, berättar Kevin Ha, vd Rosegarden.

De anställda som varit permitterade återanställs, dessutom kommer ytterligare personer att rekryteras. Flera lokalanpassningar genomförs för att följa rekommendationerna coronaviruset medfört. Buffédisken kommer att bli längre för att avstånd mellan gästerna ska hållas och bordsservering möjliggörs.

– Nu när vi öppnar igen har vi ställt om helt för att anpassa oss till Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Vi ser det som en nystart, säger Kevin Ha, vd Rosegarden.

Ombyggnationen är i full gång och fastighetsägaren Balticgruppen ser Rosegardens etablering i Utopia som en positiv nyhet då många av Umeå centrums butiker och restauranger har haft en tuff tid. Att

– Rosegarden vill satsa är väldigt tillfredställande. Rosegarden är ett tillskott för Utopia, en stark aktör på marknaden som håller hög kvalité på både mat och service, säger Sara Bergh, kundansvarig lokaluthyrare Balticgruppen.

– Öppningen av Rosegarden kompletterar utbudet i Utopia väldigt väl – för vi vill kunna erbjuda besökarna en variation av shopping och matupplevelser, säger Mona Lidén, centrumledare Utopia.