Fina utmärkelser till Gårdshem och Saedéns Tobak

Nu står det klart att två av våra hyresgäster i gallerian Utopia vinner fina priser. Gårdshem utses till Årets ostdisk och Saedéns Tobak vinner utmärkelsen Årets sportspelsombud.

Gårdshem vinner utmärkelsen Årets ostdisk

Det är chark- och delikatessbutiken Gårdshem, som sedan ett år tillbaka ligger i gallerian Utopia, som har utsetts till Årets ostdisk 2022 på Ostfestivalen i Stockholm. Utmärkelsen delades ut den 13 maj vid den årliga Ostfestivalen på Münchenbryggeriet i Stockholm.

Motiveringen lyder:

”Årets ostdisk besitter en stor kunskap och ett genuint intresse för svensk ost från så väl små gårdsmejerister till större nationella producenter. Förutom provsmakning i butik, butiksservering och hemleverans på den lokala marknaden erbjuds ostintresserade över hela vårt avlånga land att delta i digitala ostprovningar. Personalen på Årets ostdisk är minst sagt beredd att gå det där extra steget för att slå ett slag för svensk ost och med stor kunskap bemöter man alltid leverantörer och kunder på ett vänligt, professionellt och välvilligt sätt.”

I ett pressmeddelande kommenterar Gårshems ägare priset så här:

– Vi har blivit nominerade av någon och det känns ju superkul. Det är någon som tycker att vi har gjort skillnad, säger Stefan Olsson.

– Ja, vi hoppas att vi har bidragit till matkulturen i Umeå. Till exempel har många av Umeås restauranger börjat erbjuda fler norrländska ostar för att vi har visat dem att de finns, säger Christian Sjöland.

Pressbild: Christian Sjöland, delägare Gårdshem, med utmärkelsen Årets ostdisk 2022.

Mer om Gårdshem

Gårdshem erbjuder 100 procent norrländskt mat- och dryckeshantverk – ost och chark, pastejer, pizzakit, bröd, örter, en mängd drycker med mera. Butiken erbjuder även digitala ostprovningar och hemleverans av matpåsar med elbil.

Klicka här för att läsa mer

Saedéns Tobak utses till Årets sportspelsombud

Vid Svenska Spels gala i Stockholm den 8 maj utsågs Saedéns Tobak till Årets sportspelsombud. Det är Peter Reinholdt och Björn Ekbäck som sedan fem år tillbaka driver Saedéns Tobak.

Svenska Spels motivering lyder:

 ”Ett stort engagemang, hög kompetens samt ett genuint sportintresse har blivit viktiga delar i Saedéns Tobaks framgångar. Här går kreativitet och affärssinne hand i hand med trivsel och ordning och reda.”

– Det är det vi brinner för. Med utmärkelsen nu fick vi ett kvitto på att vi den satsningen var helt rätt, säger Peter och tillägger:

– Det känns extra bra då även vi har känt av pandemins effekter.

Mer om Saedéns Tobak

Saedéns Tobak erbjuder ett stort utbud av tobak. Framför allt finns ett brett sortiment av snus – över hundra olika sorter samt ett stort utbud av cigarrer, både handrullade cigarrer från Kuba till mer prisvärda varianter. Här finns även andelar på trav, stryktips, lotto med mera.

Klicka här för att läsa mer