Gina Tricot flyttar in i kvarteret Utopia

Nu står det klart att modekedjan Gina Tricot öppnar i kvarteret Utopia i Umeå centrum. Invigning planeras till den 22 augusti 2024.

Det händer mycket i kvarteret Utopia – Umeå centrums mötesplats.  

O’Learys är en av kvarterets befintliga hyresgäster som fortsätter växa. Deras senaste utbyggnad inrymmer en större restaurangyta, en ny scen och ett nytt dansgolv – och satsningen ska möta sportbaren och nöjescentrets höga efterfrågan.  

Ytterligare en hyresgäst som utökat är den lokala delikatessbutiken Gårdshem, som vid årsskiftet flyttade in i en större lokal.

Även ett flertal nya hyresgäster är klara för kvarteret.   

Flera nytillskott till kvarteret

Glitter, smyckes- och accessoarbutiken, slog nyligen upp dörrarna och under våren kommer en ny restaurangsatsning till kvarteret. Det är Kappa Bar, med fokus på mat, dryck och gaming, som öppnar. Etableringen blir deras första i Norrland.

I augusti flyttar även Gina Tricot in i kvarteret Utopia.

– Gina Tricot har funnits i Umeå centrum i närmare 30 år och det känns fint att de fortsätter verka här – och att de väljer kvarteret Utopia. Stadskärnan är en viktig plats för Umeåborna och vi arbetar för att den ska vara attraktiv och levande. I det arbetet får kvarteret Utopia en betydelsefull roll som den självklara mötesplatsen, säger Mona Lidén, centrumledare Utopia.

Mona Lidén, centrumledare kvarteret Utopia.

I Umeå har Gina Tricot två butiker, en i centrum och en på handelsområdet Avion. Citybutiken har funnits i centrum sedan 1997, samma år som kedjan grundades.

Hit flyttar Gina Tricot

Gina Tricot flyttar in i Utopias entréplan, mellan butikerna Normal och Tehörnan.

I butiken kommer det senaste butikskonceptet med ny inredning finnas, vilket ger kunderna en bättre överblick av sortimentet. Märket Gina Tricot Young, kollektioner designade för modemedvetna unga tjejer, är en del av utbudet.

– Vi välkomnar Gina Tricot till kvarteret Utopia och vi är övertygade om att både besökarna och befintliga aktörer i kvarteret kommer uppskatta nytillskottet. Vi strävar efter en bra mix av butiker, restauranger och service – och Gina Tricot stärker sortiment inom mode, säger Sara Bergh, affärsansvarig uthyrare Balticgruppen.

Sara Bergh, affärsansvarig uthyrare Balticgruppen.

Mer om Gina Tricot

Gina Tricot grundades 1997 och är en svensk modekedja som erbjuder de senaste trenderna till kvinnor. Idag har kedjan cirka 140 butiker i 5 länder (Sverige, Norge, Finland, Danmark och Island) samt e-handel inom Europa. Läs mer om Gina Tricot här: https://www.ginatricot.com/se/start