Great Hub bjuds in till internationell konferens om coworking

Den internationella coworking-konferensen, The Coworking Europe conference, pågår den 28–29 november. Konferensen är den största och äldsta i Europa med syfte att lyfta coworking och flexibla arbetsplatser. Här deltar över 500 människor från fler än 40 länder.

Till konferensen, som genomförs i Porto, är Great Hub inbjuden. Det blir Cecilia Berglund, Community Manager för Great Hub, som medverkar under konferensen och hon kommer delta i ett av panelsamtalen för att dela med sig av erfarenheterna på en lokal marknad.

Så här säger Cecilia om inbjudan:

– Utvecklingen av coworking är gigantisk. 2007 hade London 14 coworking spaces och 2017 hade den siffran vuxit till 14 000. Det visar att coworking är en given plats i stora städer men den kommer att ta fart även i medelstora städer, som Umeå och där behöver vi arbeta utifrån de förutsättningarna vi har. Det är hedrande att få delta vid konferensen och berätta hur det är att arbeta med coworking i Umeå. Jag hoppas också få med mig goda exempel från andra delar av världen som vi kan dra nytta av här.

Cecilia Berglund, Community Manager för Great Hub. Fotograf: Beatrice Holmberg.

Coworking spaces – medarbetarens tredje kontor

Förutom att coworking blir allt vanligare tror Cecilia att det bara är en tidsfråga innan coworking spaces blir mer nischade inom branscher i Umeå. Hon har också märkt av arbetsgivarens positiva inställning till att arbeta platsoberoende, vilket skedde i samband med pandemin, och det har resultatet i att coworking spaces börjar bli medarbetarens tredje – och sociala – plats.

Så här menar Cecilia:

– Utvecklingen har gått från att vi jobbar på ett kontor till att kontoret finns på tre platser. Vi arbetar hemifrån, på det fysiska kontoret och nu även på en coworking-yta. Och de två sistnämna är framför allt för att vi vill ses och interagera med andra. Coworking är en självklar mötesplats.

Great Hub behöves för näringslivet i Umeå

Coworkingytan Great Hub City ägs av Balticgruppen. Susanne Waleij, HR- och kommunikationschef Balticgruppen, är sedan 2023 affärsansvarig för Great Hub.

Hon menar att Great Hub har stor potential i Umeå och så här säger hon:  

– Umeå är en stad som har förutsättningar att växa ytterligare inom coworking och på den resan ska Great Hub vara med. Hubben bidrar till att skapa en arena för näringslivet här och därför är den viktig för oss och för Umeå. Det är glädjande att Cecilias fina arbete med Great Hub uppmärksammas i ett internationellt sammanhang.  

Läs mer om The Coworking Europe conference här: https://coworkingeurope.net/