Hälsobaren öppnar nytt matkoncept i Umeå

Nu kan vi äntligen presentera den goda nyheten – till våren slår Hälsobaren Café och Sallad upp dörrarna på Västra Strandgatan 15 i centrala Umeå, vid Filmstaden ned närhet till Rådhusparken och Umeälven. Restaurangen kommer inrymma cirka 70 platser och en uteservering planeras.

Hälsobaren erbjuder ett hälsosammare alternativ i vardagen – fräscha sallader som kunden själv kan komponera ihop. På menyn finns även pokébowl, wrap och smoothies med mera. Hälsobaren erbjuder även catering och utkörning av mat.

Patrik Ström och Rebecca Andersson äger och driver sedan tre år tillbaka Hälsobaren i Örnsköldsvik – där har Hälsobaren blivit ett populärt matställe. 2019 blev Hälsobaren framröstad av Örnsköldsviks invånare till Årets lunchkrog och 2021 nominerades restaurangen till Årets Nyföretagare av Nyföretagarcentrum. Snart öppnar även restaurangen i Umeå.

I ett pressmeddelande säger Rebecca så här om etableringen i Umeå: 

– Vi tycker om Umeå som stad och är jättetaggade att starta upp Hälsobaren. Både jag och Patrik har en bakgrund inom idrott och hälsa så konceptet är sprunget från det. Vi vill anpassa maten för den som vill äta rätt för kroppen samtidigt som det ska gå snabbt – och vara gott. I Umeå finns många medvetna människor och vi tror därför att vårt matkoncept kommer passa Umeåborna väldigt bra. 

Hälsobaren flyttar in på Västra Strandgatan 15, granne med Filmstaden och med närhet till Umeälven och Rådhusparken. Planen är att anställa 4–5 medarbetare till att börja med. 

– Läget är jätteviktigt. Take away har under pandemin ökat markant och vi har nu flera idéer för att anpassa vår restaurang och utbud utifall det behövs. Det ska vara smidigt att svänga förbi med bilen för take away, picknick-kit finns att låna med sig till vackra Rådhusparken med utsikt över älven, berättar Patrik Ström.

Fastighetsbolaget Balticgruppen, som äger fastigheten tillsammans med Scherdin Holding i Umeå AB, påbörjar nu ombyggnationen och förhoppningen är att Hälsobaren ska kunna öppna innan sommaren. Lokalytan blir drygt 200 kvadratmeter med plats för cirka 70 gäster. 

– Det känns jättebra att Hälsobaren öppnar i Umeå – ur flera perspektiv. Konceptet är nytt och spännande samtidigt som etableringen har stor betydelse för centrum och är ett bevis för den attraktiva plats centrum är, säger Sara Bergh, lokaluthyrare Balticgruppen.

Mer om Hälsobaren

Sedan tre år tillbaka finns Hälsobaren i Örnsköldsvik och drivs av ägarna Patrik Ström och Rebecca Andersson. Etableringen i Umeå blir den andra. Läs mer om Hälsobaren på hemsidan: https://www.halsobarennorrland.se/ eller via Instagram: halsobarennorrland

Pressbild