Ny restaurang till Östra Station – satsar på vällagad husmanskost

På Östra Station, granne med tågstationen Umeå Östra och Norrlands universitetssjukhus, växer Umeås nya och hållbara område fram. Den första etappen blir klar 2024 och nu står det klart att Heat Restauranger öppnar här.

På Heat Restauranger serveras klassisk husmanskost, som är tillagad från grunden och kvalitet är ledordet. Den första restaurangen öppnades i Uppsala 2008 och idag är kedjan etablerad på flera orter i Sverige – från Malmö i söder till Sundsvall i norr.

Det står nu klart att Heats 23:e restaurang etablerar sig i Umeå och öppnar i det nya området Östra Station. Namnet blir Heat Umeå.

Daniel Wärnmark, ägare och grundare av Heat Restauranger, säger så här om valet av Umeå:

– Umeå är en stad vi haft ögonen på ett bra tag och vi har sett hur staden växer. Att Heat öppnar i det nya området Östra Station med vårt unika koncept kommer göra att Umeå för första gången får en välbehövlig lunchrestaurangskedja i staden.

Han fortsätter:

– På Heat Umeå kommer vi servera det gästerna vill äta, inte vad de säger att de vill äta. Vi är trygga i den klassiska husmanskosten. En av våra populära rätter är våra hemlagade pannkakor. Dessutom har vi glassbuffé på fredagar. Det uppskattas av barn – och vuxna.

Bildtext: Daniel Wärnmark, ägare och grundare av Restaurang Heat. Foto: Heat.

Östra Station växer fram vid ett stort bostadsområde, Öbacka strand, och ligger i nära anslutning till Norrlands största arbetsplatsområde med bland annat Umeå universitetet och Norrlands universitetssjukhus finns. Drygt 12 000 människor arbetar här och cirka 40 000 passerar i området dagligen.   

Så här säger Sara Axelvern, affärsansvarig lokaluthyrare på Balticgruppen, om Heat:

– Det är glädjande att presentera en helt ny etablering till Umeå. Det är ett kvitto på den starka attraktionskraft staden har. Vi vill att Östra Station ska inrymma en mix av bostäder, kontor och verksamheter och det är sedan tidigare klart att Umeå Sport & Motion samt Coop-butik öppnar här. Heat blir därför ytterligare ett tillskott till Östra Station – som är efterlängtat av de som bor och verkar i området.

Så här blir Heat Umeå

Restaurangen kommer att inrymmas i kontorshusets entréplan och får ungefär 150 sittplatser. Stora fönsterpartier vetter ut mot stationshuset och stråket på Östra Station.

Heats fokus ligger på lunchservering och utöver det satsar de även på middagar, after works, catering med mera. Heat har öppet veckans alla dagar, både dag- och kvällstid.   

Öppningen planeras till slutet av 2024.

Läs mer om Heat Restauranger här: https://heatrestauranger.se/