Hemavan

Balticgruppen har tillsammans med Fredrik Sällström, delägare och VD i Cityfastigheter Umeå, fått en markanvisning på ett centralt markområde om ca 14 000 kvm i Hemavan. Det är ett steg för att, med hjärtat i Umeå, utveckla regionen.

Det regionala perspektivet är viktigt om vi ska nå till ett Umeå som genom hållbar tillväxt har 200 000 invånare år 2050. Vi växlar ut det genom att använda våra insikter och kunskaper som stadsutvecklare – för det är Umeå som är lok när Norrland ska växa.

Projektet erbjuder förtätning av byn, men det stora målet går bortom området och är att tillgängliggöra Hemavans unika egenskaper till fler. Förutom närheten till E12 med förbindelse till Norge och norra Sverige, har området en omedelbar närhet till flygplatsen vilket ger möjlighet för boende i södra Sverige att kunna upptäcka norra Sveriges största skidort.

Det är en unik möjlighet att knyta ihop Hemavan genom hotell och bostäder. Med bara 600 meter till flygplatsen blir det ”fly-in-ski-out”-läge.

Det samägda bolaget Olsson och Sällström Fastighet AB, har fått överta markanvisningen från Hemavan Ski Lodge som ägs av Contractor Bygg Hemavan och Bayhill Invest.

Planbesked har erhållits och nu påbörjas ett detaljplanearbete.