Houdini öppnar pop up i kvarteret Utopia

Det står nu klart att Houdini Sportswear öppnar en pop up-butik i kvarteret Utopia i Umeå centrum.

Mellan fredag den 28 oktober till söndag 30 har outdoor-klädmärket Houdini Sportswear en pop up-butik i kvarteret Utopia i Umeå centrum.

Cirkulära och hållbara konsumtionsmönster

Houdini är ett av Sveriges klädmärken som ligger i framkant vad gäller att förändra outdoor-branschen och skapa cirkulära affärsmodeller, exempelvis genom att arbeta med uthyrning och försäljning av second-hand. Alla Houdinis kläder är återvunna, återvinningsbara, förnybara, biologiskt nedbrytbara eller Bluesign-certifierade.

Den tillfälliga Houdini-butiken kommer främst att innehålla äldre Houdinifavoriter och andra stilar från tidigare kollektioner.

I ett pressmeddelande beskriver Marie Karlsson, butikschef i Åre och den som ansvarar för pop up-butiken i Umeå, Houdinis kläder så här:

– Våra plagg håller en hög kvalitet och har därför en lång livslängd. Det gör att våra tidigare kollektioner är väldigt populära och med denna pop up kan Umeåborna handla hållbara kvalitetskläder till riktigt bra priser,

Marie Karlsson fortsätter:

– Umeå är en stad som passar väldigt väl till Houdini som varumärke. Staden erbjuder ett rikt och aktivt friluftsliv samtidigt som Umeåborna är kända för att vara medvetna och välja hållbara kläder med kvalitet. Med det attraktiva läget i Umeå centrum och Utopia, som har ett stort flöde av besökare hoppas vi nå dem.

Så här blir Houdinis pop up i kvarteret Utopia

Houdini Sportswear tar plats i kvarteret Utopia, i lokalen mittemot Tehörnan. Pop up-butiken är öppen i tre dagar från fredag den 28 oktober till söndag den 30 oktober och håller samma öppettider som gallerian.

Besökarna kan bland annat förvänta sig allt ett brett utbud av kläder såsom skalkläder, fleece, underställ och barnkläder från tidigare säsonger i blandade storlekar. Även samples från nyare kollektioner kommer finnas.

– Houdini har sällan pop up-butiker av detta slag. Det känns därför riktigt bra att de väljer Umeå och kvarteret Utopia. På så sätt kan vi erbjuda centrumbesökarna ett starkt och hållbart varumärke inom sportmode. Det kommer att bli ett uppskattat tillskott i kvarteret Utopia, säger Sandra Linder, biträdande lokaluthyrare Balticgruppen.

Mer om Houdini Sportswear

Houdini är ett progressivt outdoor-företag baserat i Finnboda Hamn, Stockholm. I sällskap av en brokig skara designers, ingenjörer, konstnärer och äventyrare flyttar vi ständigt gränserna för hur kläder skapas. Tillsammans med våra kunder återvinner, reparerar, hyr och återanvänder vi oss mot en bättre, hållbar outdoor-bransch. Besök hemsidan här: https://houdinisportswear.com/sv-se