Nyrenoverade och moderna kontor i Universitetsstaden

Snart är ombyggnationen av Silverhuset på Uminova Science Park, mitt i Umeås pulserande Universitetsstad, klar.

Silverhuset på Tvistevägen 48 uppfördes 1986 och ingår, tillsammans med två andra närliggande kontorsbyggnader, i Uminova Science Park – en mötesplats för innovation, utveckling och idébyten för kunskapsföretag inom it, medicin och teknik.

Byggnaden ligger mitt i hjärtat av Umeås universitetsstad med närhet till Iksu Sport, de båda universiteten och Norrlands universitetssjukhus. Under året har Silverhuset genomgått en omfattande renovering där en ny entré har byggts, hissar har bytts ut, ett nytt ventilationssystem är på plats och samtliga invändiga ytskikt har renoverats. Även husets gemensamma konferensrum har renoverats och fått ny teknisk utrustning.

Så här beskriver Sara Axelvern, affärsansvarig uthyrare Balticgruppen ombyggnationen:

– Renoveringen har varit väldigt omfattande och det är roligt att den nästan är helt klar. Den nya entrén ger huset ett ljust och modernt intryck. Vi planerar även för ytterligare en entré med tillhörande cykelparkering som ska underlätta för de som cyklar hit och sedan kommer vi även färdigställa den utvändiga miljön.

Tillskott av hyresgäster

Silverhuset är en attraktiv plats för kunskapsföretag och attraherar nu fler branscher. De senaste tillskotten teknikutvecklingsföretaget Elsys samt Region Västerbotten som öppnar en vårdcentral i huset.

– Vi ser att många företag både inom biotech och teknik vill sitta här då platsen är ett nav för innovation men vi ser även att husets lokaler och läget tilltalar andra branscher i och med att Umeå växer, säger Sara Axelvern.

Fastighetsbolaget Gazette AB, som ägs tillsammans av Balticgruppen och VK Media, har en tydlig strategi att fokusera och fortsätta investera i Universitetsstaden. Utvecklingen av Silverhuset är en del i förverkligandet av den strategin.

– Utvecklingen av Universitetsstaden som ett nav för kunskapsintensiva verksamheter är viktig för att fortsätta stärka Umeås attraktivitet. Det är ett optimalt läge med närhet till de båda universiteten och universitetssjukhuset. Vi vill fortsätta investera i detta område och ambitionen är på sikt att tillföra fler verksamheter, bostäder och service till Universitetsstaden för att ytterligare öka dess attraktivitet, säger David Carlsson, vd och koncernchef Balticgruppen.

Nyrenoverade och moderna kontor i Silverhuset i Universitetsstaden.

Fakta om Silvershuset

Area: cirka 7300 kvm
Byggnadsår: 1986
Adress: Tvistevägen 48

Är du intresserad av att veta mer om våra lokaler i Silverhuset och Uminova Science Park? Klicka här för mer information och kontaktuppgifter