Itello växer – flyttar in på Kungsgatan 67 i centrala Umeå

Den 1 februari flyttar insurtechbolaget Itello in i de attraktiva lokalerna på Kungsgatan 67, i kvarteret Forsete (Utopia). Här kommer tolv medarbetare sitta initialt med målsättning att fortsätta rekrytera för att möta den höga efterfrågan på bolagets produkter.

Itello grundades 2003 och bolaget är nu inne i en expansiv fas. Satsningen på den svenska marknaden har fallit ut väl och nu är siktet inställt på en fortsatt tillväxt i Europa. Som en del i Itellos strategi öppnade bolaget ett kontor i Umeå för cirka ett år sedan. Valet av stad föll på Umeå bland annat tack vare den kompetens som möjliggörs i en universitetsstad.

– I Umeå finns en framtidsanda inom techbranschen och här finns goda förutsättningar för oss att hitta rätt kompetens, både bland hemvändare och nyexaminerade, berättar Jacob Funck, ansvarig för Itellos utvecklingsavdelning.

Itello i Umeå har gått från ett par medarbetare till tolv personer på ett år och därför flyttar Itello till nya och större lokaler. Den nya kontorsytan ger Itello utrymme att växa – och på sikt är ambitionen att fördubbla personalstyrkan i Umeå.

– Vi välkomnar Itello som hyresgäst hos oss. Att Itello valde just Umeå visar på den starka attraktionskraften staden har bland kunskapsföretag, säger Per Johansson, uthyrningschef Balticgruppen.

Mer om Itello

Itello är ett svenskt insurtechbolag och den marknadsledande leverantören av affärssystem och digitaliseringslösningar för liv- och pensionsbranschens aktörer i Norden. Bolaget startades år 2003 och har kontor i Stockholm, Umeå och Oslo med drygt 200 anställda. Läs mer på https://www.itello.com/