Klädbutiken Bric-a-brac till Umeå centrum

I slutet av mars öppnar klädbutiken Bric-a-brac på Rådhusesplanaden i Umeå centrum.

Klädmärket Bric-a-brac grundades i Stockholm i början av 90-talet av Malin I Engblom och Jeanette Granberg, båda uppvuxna i Umeå. Sedan starten har Bric-a-brac gått från att vara en liten ateljébutik till att idag vara ett etablerat kvalitetsvarumärke med klädkollektioner främst för dam men även herrkollektioner samt accessoarer.

Idag ägs och drivs Bric-a-brac av Malin I Engblom och Christina F Wingås, med ledorden att skapa enkla klassiska plagg med influenser från vintage – som ska hålla över tid, både vad gäller kvalité och design. Kläderna består mestadels av naturmaterial, framför allt eko, som sys och stickas i Europa.

Bric-a-bracs ägare. Från vänster Christina F Wingås och Malin I Engblom.

Här finns Bric-a-brac

Bric-a-brac har en butik i Stockholm och en i Lund. Märket säljs även genom webbshopen och via återförsäljare i Sverige, Danmark, Norge och Schweiz. Bric-a-brac har dessutom levererat klädkollektioner till flera kända restauranger, som Oaxen, Bon Lloc i Stockholm och Köksbaren i Umeå.

Ny butik på Rådhusesplanaden centrum

Nu väljer Bric-a-brac att satsa med en egen butik i Umeå centrum. I slutet av mars öppnar butiken utmed Rådhusesplanaden, i den attraktiva och anrika byggnaden Balders Horn.

Malin I Engblom, ägare och grundare, säger så här om öppningen:

– Vi har väntat på rätt tillfälle att öppna en butik i Umeå. Med mina rötter i staden, i kombination med den trogna kundkretsen som vi har här, blir butiken ett naturligt steg för oss. Butikslokalens attraktiva läge – mitt i centrum – har varit avgörande och vi hoppas med den få bidra till en levande stadskärna.

Malin fortsätter:

– Umeåborna kan förvänta sig kläder med tidlös design med känslan av både nu och då. Formspråket tillåter lekfullhet och uttrycker karaktär och känsla. Som komplement finns ett urval av skor, accessoarer, smycken och kläder från utvalda märken. Det kommer också finnas ett litet sortiment med vintagesmycken, glas och heminredning. Vi hoppas på att kunna göra samarbeten och utställningar med lokala formgivare och konstnärer.

Bric-a-brac flyttar in på Rådhusesplanaden, mellan butikerna Godishuset och SALT.

Så här blir Bric-a-brac i Umeå

Butikslokalen är cirka 55 kvadratmeter och följer samma inredningskoncept som butikerna i Stockholm och Lund. Butiken erbjuder hela sortimentet från Bric-a-bracs kollektioner samt kompletterande varumärken.

– Det är glädjande att vi kan presentera en ny och nischad klädbutik till Umeå. Det är något Umeå behöver och vi hoppas detta tillskott uppskattas av centrumbesökarna, säger Sara Axelvern, affärsansvarig uthyrare Balticgruppen.

Klicka här för att läsa mer på Bric-a-bracs hemsida.