Klang Market till Utopia

Nu kan vi äntligen presentera en ny restaurangsatsning till Umeå centrum. Det är den populära restaurangen Klang Market som slår upp dörrarna i gallerian Utopia. Etableringen i Umeå blir den åttonde i Sverige och den första i Norrland.

Klang Market öppnade sin första restaurang i stadsdelen Hornstull i Stockholm år 2014 – och de senaste åren har restaurangkedjan expanderat i snabb takt, mycket tack vare för ett stort förändrings- och förbättringsarbete som resulterat i ett framgångsrikt koncept.

Idag har Klang Market sju restauranger i Sverige, och fler etableringar och nya restaurangkoncept är på gång. Den första etableringen i Norrland blir i Umeå och det blir därmed den åttonde restaurangen.

I ett pressmeddelande förklarar Andre Mårtensson, koncept- och marknadsansvarig Klang Market, valet av Umeå och Utopia så här:

– Umeå är en växande stad där mycket händer och den demografiska profil som finns här passar oss, som exempelvis att Umeå är en studentstad. Läget i Utopia, mitt i centrum, och med flera kompletterade aktörer i samma kvarter ser vi som en fördel och tillsammans blir vi ett nöjeskvarter för Umeåborna.

Fun dining som ledord

Klang Market har ”fun dining” som ledord och erbjuder bland annat lunch, brunch, middag, take away och afterwork. Ambitionen är att det ska finnas något gott för alla med en bred och modern meny – en meny som även snabbt ska kunna anpassa sig till nya mat- och dryckestrender.

Rekrytering med social hållbarhet i fokus

Inom kort kommer rekrytering av personal till restaurangen påbörjas. I den första fasen är det en distriktschef för den norra regionen som ska tillsättas samt en restaurangchef. Därefter ska upp till 20 personer anställas i olika omfattningar, allt från serveringspersonal till kockar. För Klang Market har det sociala ansvaret stor betydelse och det innebär bland annat att hjälpa människor med språk och/eller funktionshinder att komma in på arbetsmarknaden samt verka för en intern jämställdhet.

– På våra restauranger representerar vi hur samhället ser ut i verkligheten. Många av våra anställda kommer från världens alla hörn med olika bakgrunder. Det är karaktär, personlighet och rätt inställning som är viktig för oss. Att vara en inkluderande arbetsgivare tror vi är en framgångsfaktor till att vår personal trivs, stannar och fortsätter utvecklas inom företaget. Det är tillsammans vi skapar en framgångsrik restaurang, avslutar Andre Mårtensson.  

Andre Mårtensson, koncept- och marknadsansvarig Klang Market. Pressbild.

Så här blir Klang Market i Utopia

Restaurangen i Utopia kommer inrymma cirka 130 sittplatser och det planeras för en stor cocktailbar med lounge samt ett öppet kök där gästerna kan se när maten tillagas. Klang Market kommer att ligga i Utopias bottenplan med egen entré från Skolgatan samt en ingång i gallerian och restaurangen kommer att ha öppet alla veckans dagar.

Så här säger Sara Bergh, affärsansvarig uthyrare Balticgruppen, om Klang Markets etablering i Umeå:

– Klang Market är en fantastisk aktör som kommer att stärka och komplettera Umeås mat- och dryckesutbud ytterligare. Etableringen bidrar även till den attraktiva och levande stadskärna vi på Balticgruppen vill att Umeå ska ha.

Mona Liden, centrumledare Utopia, fortsätter:

– Restaurangen blir ett slags vardagsrum, där människor kan umgås på ett lättsamt sätt. Detta är en viktig del av platsutvecklingen för en galleria och bygger atmosfär. Ett brett utbud av olika smakupplevelser skapar en långvarig attraktionskraft för Utopia, en plats att vara på utöver ditt hem, arbete eller skola.

Klang Market planerar att öppna i Utopia i slutet av 2022.

Mer om Klang Market

Klang Market grundades av norrmannen Svein Erik Gulbrandsen, som tidigare varit delägare och vd för Espresso House. Klang Market finns i flera städer i Sverige, och fler etableringar är på gång. Klang Market erbjuder en bred och modern meny, där ambitionen är att det ska finnas något gott för alla – och ledordet är ”fun dining”. Klicka här för att komma till Klang Markets hemsida