Löfgrens Blommor flyttar till större lokal i centrum

Under våren flyttar den klassiska blomsterbutiken Löfgrens Blommor till en ny lokal i Umeå centrum. Dessutom får Löfgrens Blommor en ny ägare.
– Vi föll för lokalen och atmosfären som finns i den. Den nya butiken ger oss fler möjligheter att fortsätta utveckla verksamheten med ett bredare sortiment och kundupplevelser, säger Jenny Björklund, ny ägare av Löfgrens Blommor.

Löfgrens Blommor är Umeås äldsta blomsterhandel och efter flera framgångsrika år i gallerian Utopia väljer de nu att satsa vidare i en ny lokal.

Flytten går till Kungsgatan 57, till ett av Umeås äldre och karaktäristiska trähus. Här har den välkända klädbutiken Gregers Herrmode tidigare huserat.

Löfgrens Blommor får ny ägare

Jenny Björklund är ny ägare till Löfgrens Blommor. Hon har närmare 25 års erfarenhet i branschen och de senaste tre åren har hon arbetat i Löfgrens Blommor-butiken. Säljare är Johanna Boman Salander, som fortsätter sitt engagemang som anställd i butiken.

Lokalens charm tilltalade Jenny Björklund och är en stor anledning till flytten. Så här säger hon:

– Vi föll omedelbart för butikslokalens atmosfär. Den är helt fantastisk. Blommor är min stora hobby och passion och nu får jag tillfälle att växla upp och utveckla verksamheten långsiktigt.

På Kungsgatan 57, i det gröna trähuset, flyttar Löfgrens Blommor in till våren 2024. Fotograf: Sebastian Sahin.

Utökat sortiment och kundaktiviteter

Den nya butiken är betydligt större och därmed kan sortimentet utökas. Här kommer ett större utbud av växer att ta plats – och en nyhet är utomhusväxter. I och med att butiken får en egen ingång kan Löfgrens Blommor erbjuda kurser, kundklubbsaktiviteter och event i större omfattning än tidigare. 

– Det blir spännande att bredda utbudet av växter och kunna erbjuda uteväxer, vilket blir alltmer populärt. Vi ser också att efterfrågan bland kundaktiviteter växer och nu får vi större möjligheter att erbjuda, allt från kurser till möhippor. Vi ser fram emot att möta våra kunder i den nya butiken till våren 2024. Tills dess att vi flyttar har vi öppet som vanligt i vår nuvarande butik i kvarteret Utopia, avslutar Jenny Björklund.

Sara Bergh, affärsansvarig uthyrare på Balticgruppen, kommenterar flytten så här:

– Löfgrens Blommor har varit en viktig del av Umeås blomsterhistoria sedan 1910 och deras närvaro kommer fortsätta att stärka utbudet i centrum. De kommer passa perfekt i denna fina och anrika lokal och dessutom blir de ett bra komplement till intilliggande butiker.

Konceptbutik till Interflora

Löfgrens Blommor kommer fortsatt vara huvudleverantör av Interfloras utbud samtidigt som de kommer att behålla sin tradition av ett handplockat sortiment och blomsterarrangemang för alla tillfällen.

Flytten är planerad till våren 2024.

Läs mer om Löfgrens Blommor här: https://lofgrensblommor.interflora.se/