Ny Community Manager på Great Hub

Det står nu klart att Cecilia Berglund blir ny Community Manager på coworkinghubbarna Great Hub.

Utvecklingen av området mellan Umeå centrum och Universitetsstaden är viktig för stadens tillväxt och bidrar till att binda samman platserna till en när stadskärnan expanderar. Här finns ett stort behov av fler kontorsplatser för kunskapsintensiva företag och ett sätt att tillgodose det är genom coworking.

Det har snart gått tre år sedan Balticgruppen startade Umeås första företagshub för coworking, Great Hub City. Idag finns Great Hub på två platser i Umeå; i centrum och i Universitetsstaden.

I ett pressmeddelande beskriver David Carlsson, vd och koncernchef Balticgruppen, vikten av coworking så här:

– Med coworking på två attraktiva platser i Umeå breddar vi vårt erbjudande och ger entreprenörer och företag möjlighet att snabbt skala upp, eller ner, sina verksamheter utifrån behov. Dessa företag stärker stadens attraktivitet och de har stor betydelse för att Umeå ska växa hållbart och nå 200 000 invånare år 2050. Att Great Hub finns både i centrum, ovanför gallerian Utopia och i Umeå universitetsstad, ger medlemmarna möjlighet att röra sig fritt mellan hubbarna och bidrar till sammankopplingen av centrum och Universitetsstaden. 

En mötesplats för Umeås näringsliv

Med Great Hub kan företag och entreprenörer få tillgång till kontor eller kontorsplatser som löper på korta kontrakt. Utöver kontorsyta, kontorsutrustning och service delar medlemmarna de sociala ytorna med hubbens övriga medlemmar och blir på så sätt en del av ett dynamiskt nätverk – och en mötesplats för samverkan.

Det blir allt vanligare att företag väljer coworking. Under pandemin har Great Hub haft en stabil beläggning av medlemmar och efterfrågan har ökat. Sedan årsskiftet utökades därför antal rum och platser på hubben i centrum. Balticgruppen, som är en av ägarna till Great Hub, är övertygade om att efterfrågan på coworking kommer tillta ytterligare nu när samhället öppnar upp.

– Vi har ett starkt företagande i Umeå och äntligen får vi öppna upp denna viktiga mötesplats för näringslivet och kan återigen börja träffas. Det ser vi fram emot. Vi tror att det fysiska mötet fortsatt har stor betydelse för Umeås tillväxt, säger David Carlsson.

Great Hubs nya Community Manager

Från och med den 1 november får Great Hub en ny Community Manager och det blir Cecilia Berglund som tillträder rollen. Cecilia har bland annat jobbat på Visit Umeå och den senaste tiden har hon drivit det egna eventbolaget Eco Camp och har därmed gedigen erfarenhet av företagande. Fokus blir nu att fortsätta utveckla Great Hubs coworking-koncept – och hitta ytterligare funktioner som gör det ännu mer relevant för hubbens medlemmar.

Cecilia Berglund – ny Community Manager på Great Hub.

Så här säger Cecilia Berglund om sin nya roll på Great Hub:

– Det ska bli spännande att få vara med och ta Great Hub till nästa nivå. Great Hub har lokaler av yttersta kvalité och gynnsamma lägen och jag hoppas bidra med nya perspektiv och nätverk till våra medlemmar, där Great Hub ska fortsätta vara ett nav för näringslivet som stärker Umeås attraktivitet för företagande. Allt börjar med medlemmarnas behov och deras trivsel, så jag ser verkligen fram emot att lära känna dem och lyssna in deras tankar och behov.

Cecilia tillträder tjänsten den 1 november.

Klicka här för att läsa mer om Great Hub