Nytt restaurangkoncept öppnar i Umeå

Teamet bakom Hunger och Törst tar under hösten över Rost Mat & Kaffes restauranglokal i kvarteret Forsete (Utopia). Rost väljer att gå vidare genom att slå ihop sina två verksamheter under samma tak på Skolgatan 49. De flyttar därför ut efter sommaren.

Det blir en naturlig transformation i kvarteret Forsete. Den centrala restauranglokalen tas över i september och den 1 oktober slår Hunger och Törst upp sitt nya koncept.

– Lokalen har ett drömläge mitt i stan med just den puls som vi söker till vårt nya projekt. När Anna-Karin och Daniel på Rost ska flytta och förädla sin produkt i deras andra lokal kände vi att det dök upp en fantastisk möjlighet för oss att förverkliga vår dröm som är ett koncept vi gått och klurat på länge, säger Jörgen Engdahl.

Den nya restaurangen kommer att heta Harlequin och blir ett koncept med mat och dryck i fokus. En restaurang som ska komplettera och verka i symbios med deras redan populära restaurang Hunger och Törst längs Strandgatan.

– Vi skapar ett koncept där råvaror och dryck står i centrum med en meny som är i ständig förändring. Atmosfären kommer att vara varm och lekfull med influenser från storstadens vinbarer, anpassat och finjusterat för att passa Umeåbornas nyfikenhet och stadens allt mer växande behov av genomtänkta upplevelser, säger Mattia Del Re, sommelier och matsalsansvarig på Hunger och Törst.

Förutom kvällsverksamheten kommer Jörgen och hans team satsa på en kvalitativ lunch, brunch och söndagsmiddagar.

Inredningen i den nya restaurangen längs Rådhusesplanaden görs av Sävar Snickeri, som bland annat byggde inredningen på Mathias Dahlgrens restaurang Rutabarga på Grand hotell i Stockholm.

Rost Mat & Kaffe, som idag har två verksamheter, på Rådhusesplanaden i kvarteret Forsete och Lilla Rost på Skolgatan 49, väljer alltså att slå ihop dessa och flyttar därmed ifrån Rådhusesplanaden. Under hösten 2018 fortsätter de att utveckla sitt koncept, något som de vill hålla för sig själva en liten stund till.

– Vi kände att vi ville utveckla det vi redan har idag. Vår restaurang är uppskattad och vi är ganska ensamma med ett så pass brett veganskt och vegetariskt utbud i Umeå. Därför tog vi beslutet att avveckla den restaurang vi har på Rådhusesplanaden för att kunna satsa helhjärtat på restaurangen på Skolgatan. Vi kommer att lansera vårt nya koncept under sommaren, säger Anna-Karin Gustafsson på Rost.

– Det är en perfekt tid för både Harlequin och Rost att få utveckla sina koncept och restaurangutbudet i Umeå. Dessa satsningar i centrum kommer att bli bra tillskott i och för Umeås tillväxt. Det är därför glädjande att vi tillsammans hittat denna lösning, säger Thomas Johansson VD Balticgruppen Fastighet.

Om Hunger och Törst

Restaurang Hunger och Törst öppnade i augusti 2015 och ligger i Aschanska villan längs Strandgatan i Umeå, med utsikt över älven. Jörgen Engdahl och Jan Johanson driver även Cooking Matstudio och fest- och konferensvåningen Cooking Top Floor.

Om Rost Mat & Kaffe

Daniel och Anna-Karin delade en dröm om att öppna en mysig krog med enkel, vällagad och riktig god mat. De fick chansen 2006 då en mindre lokal var ledig längs Rådhusesplanaden och samma höst öppnade de upp. Ett år senare tilldelades Rost utmärkelsen Året Nyföretagare på Umeågalan. Under tiden gallerian Utopia byggdes flyttade restaurangen till en större lokal längs Skolgatan för att sedan vara tillbaka på Rådhusesplanaden 2013. På Skolgatan driver de idag ett mysigt café.

För mer information, kontakta:
Jörgen Engdahl, krögare Hunger och Törst
Telefon: 070-581 85 88
Mail: Cooking Umeå

Anna-Karin Gustafsson, delägare Rost Mat & Kaffe
Telefon: 070-453 33 81
Mail: Rost Mat & Kaffe

Thomas Johansson, VD Balticgruppen Fastighet
Telefon 090-71 72 03
Mail: Thomas Johansson