Scorett öppnar i Umeå centrum

I slutet av oktober 2023 slår skobutiken Scorett upp dörrarna på Rådhusesplanaden i Umeå centrum.

Pandemin slog hårt mot skobranschen och påverkade ett flertal Scorett-butiker i Sverige. Därför stängde Scorett butiken i Umeå centrum 2021. Sedan dess har marknaden återhämtat sig och det senaste året har butikskedjan expanderat kraftigt. Nu kommer Scorett tillbaka till Umeå centrum.  

Så här förklarar Peter Blomqvist, vd på Scorett, öppningen av den nya butiken i centrum:

– Umeå är för oss en attraktiv stad med en ung befolkning med stark tillväxt och vi har hela tiden haft dörren på glänt för en nyetablering. Nu fick vi en unik chans – i ett perfekt gatuläge – i kombination med en stark centrumkärna. Det gjorde beslutet enkelt för oss.

Förändringar inom skobranschen

Skobranschen har genomgått betydande förändringar och utvecklingar de senaste åren. Tack vare Scoretts unika utbud med exklusiva varumärken, såsom Canada Snow och Novita, har de särskilt sig och stått stark i konkurrensen. Ledordet ”Quality Matters” har genomsyrat hela verksamheten och är fortsatt aktuellt för att skapa den bästa kundupplevelsen i butiker och produktutbud.

Scorett öppnar inom kort i Umeå centrum. Pressbild: Scorett.

Här öppnar Scorett i höst

Butiken öppnar längs gågatan Rådhusesplanaden, i lokalen där Ohlssons tyger tidigare huserat. Ett perfekt läge för en skobutik, granne med klädbutikerna Salt och Bric-a-brac.  

– Att Scorett återvänder till centrum visar att aktörer vill vara här. Umeå har en levande och attraktiv stadskärna. Dessutom är antalet skobutiker i centrum få och comebacken kommer helt klart att uppskattas av centrumbesökarna, säger Sara Bergh affärsansvarig uthyrare Balticgruppen.

Butiken öppnar i slutet av oktober 2023.

Klicka här för att läsa Scoretts pressmeddelande

Mer om Scorett

Scorett bildades 1989 som en frifackkedja och är en av Sveriges största butikskedjor för skor i butik och skor online. Idag finns cirka 80 Scorett-butiker och sedan 2011 finns Scorett även som e-handel. Läs mer här: https://www.scorett.se/