Premiär för nytt koncept i Utopia

Nu på torsdag är det premiär för ett nytt koncept i gallerian Utopia. Evenemanget heter Smaker i Utopia och ska visa upp gallerians restauranger, caféer och butiker som på något sätt är kopplade till mat och dryck.

Den 30 september går det första evenemanget av Smaker i Utopia av stapeln. Evenemanget ska lyfta hållbarhet och lokala aktörer från gallerians restauranger, caféer och butiker, som på något sätt är kopplade till mat och dryck. Smaker i Utopia blir ett återkommande event, en torsdag i månad under ett år.

– Det finns ett enormt intresse för mat och dryck och det är också den största anledning till vart människor väljer att åka och shoppa, spendera tid med mera. Med Smaker i Utopia kan vi bjuda in Umeåbor och hitresta att ta del av den bredd som finns i vårt kvarter. Vi vill att evenemanget ska bidra till en levande och attraktiv stadskärna, förklarar Mona Lidén, centrumledare Utopia.

Matstudio på plats i Utopias inomhustorg

Det är företaget Mat & Event, som även står bakom Umeå Smakfestival och Umeå Smakpromenad, som kommer att hålla i Smaker i Utopia. I gallerians inomhustorg byggs en matstudio upp och Anna Axelsson, Mat & Event, blir konferencier för evenemangen.

– Med Smaker i Utopia får vi tillfälle att nörda ner oss i ost, tebryggning, kaffe och träningskost – och prata om allt från trendiga drycker och fine dining, till asiatiska smaker och smoothies på bär. Det känns spännande att få producera och hålla i detta nya evenemang då vi brinner för stadens utbud av mat och dryck och gärna delar med oss av våra erfarenheter från Smakfestivalen och de populära smakpromenaderna, berättar Anna Axelson, Mat & Event.

En torsdag varje månad

Smaker i Utopia är ett återkommande evenemang, en torsdag i månaden klockan 15–17. Evenemanget är kostnadsfritt och öppet för alla.

Klicka här för att få mer information om Smaker i Utopia och programinnehållet.