Sportswik växer – flyttar till större lokaler

Umeåbolaget Sportswik växer och ett flertal utvecklare kommer anställas för att möta den höga efterfrågan på bolagets sportbevakningsplattform. Därför flyttar nu Sportswik till en ny och större kontorslokal i Umeå centrum.

Det har gått över tio år sedan Martin Wiklund grundade Sportswik, en social sportbevakningsplattform som licensieras till idrottsförbund och möjliggör att alla lag och klubbar, oavsett ålder och nivå, kan få en liverapportering av matchhändelser, bilder, videoklipp och livestreaming från matcher direkt i mobilen.

Många idrottsutövare och idrottsföräldrar använder varje vecka appar som levereras av Sportswik. Min Fotboll, Svenska Fotbollförbundets officiella app, är en av Sveriges största sportappar med mer än 700 000 registrerade användare, och motsvarigheten för Svensk Innebandy har drygt 215 000 registrerade användare. 

Tio år – tio anställda

Sedan 2013 har Martin drivit bolaget tillsammans med medgrundarna Stefan Eriksson och Peter Viksten och idag har Sportswik tio anställda.

Bolaget befinner sig i en expansiv fas, med både nationella och internationella kunder. Man har redan kunder i Schweiz, globalt via Internationella Innebandyförbundet, och fler nya internationella kunder är på väg in.

Martin Wiklund, grundare av Sportswik, säger så här om bolagets framtid:

Målsättningen är att fortsätta växa med fem till sex personer under nästa år. Vi behöver främst stärka upp organisationen med fler webbutvecklare, apputvecklare och backend-utvecklare. Och för att göra det behöver vi ett större och attraktivt kontor.  

Han fortsätter:

Många techbolag jobbar mycket på distans, och såklart jobbar folk hos oss hemifrån ibland när det passar bättre. Men vi anser att inget slår den kreativitet och de lösningar som skapas när vi ses, ritar på en whiteboard, eller diskuterar en ny idé runt fika- eller lunchbordet. Därför behöver vi ett kontor som passar våra behov, och det blir en mix av kontorslandskap och mötesrum.

Martin Wiklund, grundare Sportswik.

Kontorets läge är centralt

Sportswik har flyttat kontoret i Umeå ett par gånger och kontoret har alltid legat i stadskärnan. Senast har Sportswik varit medlemmar i coworkingytan Great Hub City, i kvarteret Utopia i Umeå centrum.

Great Hub City erbjuder kunskapsintensiva företag möjlighet att hyra egna kontor eller kontorsplats som löper på korta kontrakt. Med denna kontorslösning får nystartade företag och entreprenörer förutsättningar att snabbt kunna växla upp, eller ner, utifrån behov. Det är Cecilia Berglund som är Community Manager för Great Hub och hubben ägs av Balticgruppen.

– Sportswiks kontorsflytt är ett bra exempel att hubben fungerar precis som den språngbräda vi vill att den ska vara. Det ska vara smidigt för hubbens medlemmar att växa ur sina lokaler och då få hjälp av oss att tillgodose deras lokalbehov. Det känns fint att vi på Balticgruppen får vara en del av Sportswiks fortsatta utveckling, säger Sandra Linder, lokaluthyrare Balticgruppen.

Hit flyttar Sportswik

Den 1 november flyttar Sportswik in i sitt nyrenoverade kontor på Vasagatan 8 – mitt i centrum – och inredningen ska givetvis genomsyras av sport.

– Vi som jobbar här delar en passion för teknik och idrott – och vårt kontor ska spegla det. Sportswik är ett sportföretag och det vill vi ska sitta i väggarna. Självklart kommer vi ha en stor tv-skärm för att se på sport, och med de härliga ytorna har vi till och med plats för idrottsaktivitet på kontoret. Exakt hur det kommer att bli är inte klart, men tanken är att hela gänget på Sportswik ska vara med i denna process, avslutar Martin Wiklund.

Mer om Sportswik

Läs mer om Sportwik här: https://www.sportswik.com/