Swedbank satsar i Umeå centrum – citykontoret byggs om

I Sparbankshuset i Umeå centrum har en lokalanpassning för Swedbanks bankkontor startat. Ombyggnationen möjliggör att hela citykontorets verksamhet samlas på ett och samma våningsplan.

Swedbanks bankkontor, som ligger i Sparbankshuset i Umeå centrum, genomgår nu en ombyggnation för att samla alla avdelningar i husets entréplan.

Så här förklarar Helena Nordberg, biträdande kontorschef och lokal projektledare på Swedbank, fördelarna med den nya lokalen:

– Det känns jättebra att vara kvar i samma lokaler och att alla kompetenser kan samlas på ett och samma plan. Det personliga mötet är fortsatt väldigt viktigt och nu anpassas kontoret till dagens sätt att möta kund. Dessutom kommer det att bli en ljusare och trevligare lokal för både kunder och personal.

Ombyggnationen av Swedbanks lokal sker i etapper och beräknas vara klar i slutet av 2022. Kontoret har öppet som vanligt under ombyggnationen, däremot flyttas entrén tillfälligt närmare Storgatan.

– Det är glädjande att Swedbank satsar på två platser i centrum, i Sparbankshuset samt i gallerian Utopia. Det visar att Umeå har ett attraktivt centrum med ett stort flöde av människor, där företag och organisationer vill finnas, säger Roger Granberg, fastighetschef Balticgruppen.

Attraktiva lokaler i Sparbankshuset blir nu tillgängliga

Det finns redan ett intresse för lokalerna i Sparbankshusets övriga våningsplan, som nu blir tillgängliga. De kommer på sikt fyllas med fler kontorshyresgäster som fortsätter bidra till ett levande centrum.  

– Sparbankshuset har ett fint kontorsläge, nära torget och gågatan och det är en fantastisk byggnad som är en del av stadens historia. Ytorna i huset är otroligt vackra och vi hoppas hitta en eller flera hyresgäster som efterfrågar denna typ av lokal, säger Sara Axelvern, affärsansvarig lokaluthyrare Balticgruppen. 

Sparbankhuset är ett av Umeå äldsta hus och räknas som byggnadsminne. Därför sker alla åtgärder i samråd med en antikvarisk expert, och därefter behöver länsstyrelsen godkänna förändringarna.

Kontakta oss gärna!

Vill du veta mer om lokalerna är du välkommen att kontakt oss. Du hittar kontaktuppgifter till våra uthyrare här.

Mer om Sparbankshuset

Sparbankshuset i Umeå uppfördes år 1915–1917 och är en av Umeås äldsta byggnader och räknas som byggnadsminne. Sparbankshuset ägs av Olsson & Holmqvist Fastighet AB och förvaltas av Balticgruppen. Adressen är Västra Rådhusgatan 5 i Umeå.