Tehörnan öppnar butik för utlämning av onlinebeställningar

Den 29 november öppnar Tehörnan i Utopia en pop up-butik under julhandeln för att hantera utlämningar av produkter som beställts online. Fokus kommer även att vara på försäljning av färdiga presentpaket för att underlätta för kunder under julhandeln i den rådande coronapandemin.

Redan tidigt i höstas insåg Tehörnans ägare, däribland Victoria Ekenberg att julhandeln skulle bli en utmaning med anledning av coronapandemin. Därför togs beslutet att utöka butiksytan med ett genomtänkt kundflöde – för att öka säkerheten för personal och kunder.

I ett pressmeddelande förklarar Victoria Ekenberg, en av delägarna i Tehörnan, bakgrunden till den tillfälliga butiken så här:

– För några månader sedan gjorde vi en satsning på vår webbshop och i dessa tider märker vi hur viktig den har blivit för oss – och för våra kunder. Nu vill vi säkerställa att kunder kan handla från sin lokala butik online och ha möjlighet att hämta sina varor på ett tryggt sätt, utan att behöva trängas. I denna julbutik finns även ett utbud av färdiga presentpaket som snabbt och säkert kan inhandlas.

Även Tehörnans ordinarie butik i Utopia har gjort anpassningar och endast sju personer får vara inne i butiken samtidigt. Nummerlappar används och kö-markeringar med gott avstånd finns tydligt uppsatta.

Julen är en viktig tid för butiksnäringen och de nya allmänna råden blir en utmaning. Balticgruppen, fastighetsägare till Utopia, försöker hjälpa sina hyresgäster i denna nya situation.

– Tehörnans sätt att hantera krisen är ett fantastiskt exempel på gott entreprenörskap. Vi gör allt vi kan för att stötta våra hyresgäster. Det är viktigt att vi säkerställer ett fortsatt levande centrum, säger Mona Lidén, centrumledare Utopia.

Tehörnas pop up-butik finns i gallerian Utopia i centrala Umeå, och ligger i närhet av den den ordinarie butiken. Pop up-butiken öppnar den 29 november och kommer finnas där fram till den 23 december. Öppettiderna i den tillfälliga butiken blir något kortare än i den ordinarie butiken.

Mer om Tehörnan

Tehörnan är ett familjeföretag som grundades 1987 och butiken har ett brett utbud med över 200 sorter av te, flertalet kaffe, porslin och konfektyr. Idag finns Tehörnan i Umeå centrum (Utopia) och sedan 1993 finns även butiken i Uppsala (Forumgallerian och Svartbäcksgatan). Mer information och öppettider finns på tehornan.se.