Utopia firar fem år – sju år efter öppningen

Lördagen den 19 mars firar gallerian Utopia äntligen sitt femårsjubileum. Det firas med stor familjeshow med Pepsons hjältar och trollkarlen Magic Peppe.

Våren 2015 färdigställdes gallerian Utopia och idag innehåller gallerian ett brett och blandat utbud av butiker, restauranger, café, gym, hotell, coworking och kontorslokaler. På gallerians tak finns de exklusiva radhusen och lägenheterna.

Nu sju år efter öppningen firar Utopia fem år. Så här beskriver Mona Lidén, centrumledare på Utopia, firandet:

– För två år sedan inledde vi planeringen av Utopias femårskalas, men en pandemi kom som bekant emellan. Nu har vi kunnat dra igång planeringen igen, vilket känns väldigt kul.

– Det har varit så roliga år med Utopia och det visar sig verkligen hur viktigt det är med den här typen av satsningar i en stadskärna. En naturlig mötesplats som är tillgänglig för alla och föränderlig över tid. Vi har spännande år framför oss och då är det extra kul att få fira vår femåring – även om det är två år för sent.

En levande stadskärna

Uppförandet av Utopia har varit en viktig del i Balticgruppens strategi för att utveckla Umeås stadskärna till levande och attraktiv plats. När stadskärnan utvecklas genom blandstad rör sig människor i området fler av dygnets timmar och ger goda förutsättningar för en trygg plats.

Programupplägg den 19 mars

Klicka här för att ta del av upplägget den 19 mars

Utopias femårsjubileum firas med stor familjeshow med Pepsons hjältar och trollkarlen Magic Peppe.