Glitne

Ett hem inne i staden

För våra projekt i centrala Umeå har vi en genomgående ambition att inkludera fler funktioner än handel. Vi vill bidra genom att tillföra fler boenden, mötesplatser och lokaler för kunskapsföretag. När vi gemensamt arbetar för ett centrum där människor lever och rör sig dygnet runt skapar vi förutsättningar för en trygg stadskärna. Förtätning är en viktig nyckel i Umeås hållbara tillväxt. Vår projektidé baserades på att göra det mesta möjliga av byggnaderna i kvarteret Forsete för att ta vara på stadskärnans begränsade utrymme. En viktig aspekt i utvecklingen av kvarteret var att tillföra fler bostäder i centrum. Tillsammans med våra samarbetspartners har vi landat i nytänkande lösningar på taket av Utopiagallerian.

Fakta

Arkitektkontor
BIG
Byggstart
2017
Inflytt
2019
Antal bostadsrätter
49

Om projektet

I samarbete med den världsberömda arkitektfirman BIG kompletterar vi nu takets befintliga radhus med den nya bostadsrättsföreningen Glitne. Här uppförs 49 moderna och kompromisslösa lägenheter som skapar plats för människors vardag i centrum med fönster som lyser om kvällarna.

Om fastigheten

Det unika läget karaktäriseras både av närheten till stadens möjligheter och den vackra utsikten över centrum och Umeälven. Byggnadens utformning ger takets boende ett naturligt och gemensamt gårdsrum, en rofylld mötesplats bara ett stenkast ifrån stadens livliga sorl. Bostadsrätterna består av 1:or till 4:or med genomgående hög standard och nyskapande planlösningar för uteplatser, uppehållsrum, sovrum, kök, vyer och ljusförhållanden.

Bildgalleri

Karta

Är du intresserad av en lägenhet i Glitne? Läs mer här.