Hårizont öppnar på Östra Station

Nu öppnar ägaren Ingela Strömberg den fjärde Hårizont-salongen på Östra Station i Umeå. Det innebär att samtliga kontors- och butikslokaler är uthyrda.

År 1984 var Ingela Strömberg med och öppnade den första Hårizont-salongen i Umeå centrum, 39 år har gått sedan dess och i dagsläget finns Hårizont på tre attraktiva platser i staden med närmare 20 medarbetare. I september 2024 öppnar Hårizont ytterligare en salong på Östra Station.

I ett pressmeddelande förklarar Ingela Strömberg, ägare Hårizont valet av Östra Station så här:

– Umeå är en stad som växer. Det märktes tydligt när universitetet presenterade rekordhöga antagningssiffror denna terminsstart. Jag har länge haft tankar på en etablering någonstans vid sjukhuset och universitetet – och läget i Östra Station känns helt klockrent. Den nya salongens placering bidrar till att förstärka samverkan med de andra salongerna ytterligare, framför allt med Hårizont som ligger i Iksu sports anläggning. Det ska vi ta vara på.

Hon fortsätter:

– Dessutom har området Östra Station en hållbarhetsprofil. Det passar oss så bra då vi också har ett stort fokus på hållbarhet. Våra ledord är kvalité, upplevelse och passion och vi väljer att använda oss av leverantörer och samarbetspartner som arbetar i linje med vårt trendkänsliga och miljömedvetna koncept.

Så här arbetar Hårizont hållbart

Hårizont arbetar med produkter som är skonsamma för miljön, människan och djuren genom att använda förpackningar och ingredienser som är från naturliga hållbara och förnybara källor. Hårfärgen är bland annat uppbyggd på honung, sheasmör och granatäpple och den är mycket svag i doften. Hårizont arbetar även för att minska vattenmängden som används vid schamponeringar och cirka 65 procent av vattenmängden sparas mot en ordinarie hårtvätt.

Här öppnar Hårizont East

Salongen placeras i bostadshusets entréplan, granne med Coop-butiken. Namnet blir Hårizont East och ska inrymma fem frisörstolar. Två till tre frisörer ska rekryteras.

– När vi öppnar Hårizont East på Östra Station fyller verksamheten 40 år på månaden. Så det blir både invigning och jubileum på samma gång. Hela gänget på Hårizont ser fram emot happenings och nyöppning under året 2024, säger Ingela Strömberg.

Bild: I bostadshusets entréplan öppnar Hårizont hösten 2024. Visionsbild: Wingårdhs Arkitekter.

Fullt uthyrt på Östa Station

Intresset för Östra Station har varit stort från start. 77 av 78 bostadsrätter är sålda och med Hårizont som hyresgäst är samtliga butiks- samt kontorslokaler uthyrda.

– Vår målsättning har varit att tillföra en mix av verksamheter hit och det är därför glädjande när det blir till verklighet. Det blandade utbud som kommer finnas på Östra Station blir ett tillskott för de som besöker, bor eller verkar i området. Allt de behöver finns runt husknuten, berättar Sara Axelvern, affärsansvarig uthyrare Balticgruppen.

Fler hyresgäster till området

Det är sedan tidigare klart att Coop, Umeå Sport & Motion samt Heat Restauranger öppnar i området. Hårizont East slår upp dörrarna under september 2024.

Bild: Den första etappen omfattar ett bostadshus och ett kontorshus. Flygfoto: White samt Wingårdhs Arkitekter.

Klicka här för att läsa mer om Hårizont.

Klicka här för att läsa mer om utvecklingen av Östra Station etapp 1.