Bo centralt, pendlarvänligt och nära Umeälven

Huset med sju takterrasser

Välkommen till Östra Station – Umeås nya och hållbara område
Här bor du granne med tågstationen Umeå Östra, har Umeälven ett stenkast bort och runt husknuten finns allt du behöver för ett enkelt och hållbart liv. På Östra Station planeras det nämligen för flera byggnader som rymmer bostäder, kontor, service, gym, restauranger, livsmedelsbutik, caféer och lösningar inom hållbara kommunikationer. Det ger dig som bor här goda förutsättningar för det enkla, smidiga och hållbara livet.

Smakfulla bostäder i ett utmärkt läge
Huset är ritat av den välrenommerade arkitektbyrån Wingårdhs – vilket gör att huset och lägenheterna håller en hög nivå på komfort och estetik. I bottenplan finns livsmedelsbutiken Coop som gör att du snabbt och smidigt kan ta hissen ner för att handla.

Sju takterrasser – en med grillplats
På husets tak finns sju gemensamma terrasser med plats för aktivitet, avkoppling och umgänge. På en av terrasserna planeras för en fast grillyta så du kan grilla och umgås med nära och kära.

Fakta

20 st ettor
Cirka 32-35 kvm
4 st 1.5
Cirka 40-45 kvm
11 st tvåor
Cirka 50-61 kvm
26 st treor
Cirka 68-93 kvm
3 st 3.5
Cirka 82 kvm
13 st fyror
Cirka 94-99 kvm
1 st femma
Cirka 108 kvm

På Östra Station bor du granne med tågstationen Umeå Östra, har Umeälven ett stenkast bort och runt husknuten finns allt du behöver för ett enkelt och hållbart liv. 

Lägenhetsväljaren

För muspekaren över huset och klicka på den lägenhet du vill ha mer information om. Klicka på pilarna för att snurra huset.

Bokningsformuläret

Via bokningsformuläret anmäler du den bostad du är intresserad av. Om du är intresserad av fler än en lägenhet kan du ange ditt andra- samt tredjehandsval i bokningen. Att göra en bokning inte är bindande. Vi tar endast emot bokningar via formuläret. Du får en bekräftelse skickad till den e-post du angett, tänk på att kolla din skräppost om bekräftelsemejlet inte kommer fram.

Mäklarna på Boporten hanterar alla bokningar och de kommer i tur och ordning, utifrån att din anmälan skickas in, kontakta dig. Du kommer att kunna följa bostädernas försäljningsstatus via lägenhetsväljaren.

Situationsplan

Här kan du se huset placering ovanifrån.
På Östra Station har du gång- och cykelavstånd till hela Umeås utbud.

Interiörbilder

Arbetet med bostadsrätterna på Östra Station pågår för fullt. Arkitekter och inredare har arbetat för att bostädernas interiör gällande färg, form och funktion ska harmonisera i hela bostaden.

Nedan kan du ta del av hur bostäderna kan komma att se ut. Tänk på att dessa visionsbilder är framtagna i ett tidigt skede och de kan därför komma att ändras. En del av inredningen är tillval.

Miljömärkt kök med möjlighet att ha köksskåp ända upp till taket för extra förvaring och som visar bostadens tilltagna takhöjd. Visionsbild.
Ljus och tidlös färgsättning med välgörande dagsljusinsläpp. Visionsbild.

Om lägenheterna

Huset är ritat av Wingårdhs Arkitekter där estetik och komfort möts. Totalt finns det 78 lägenheter fördelat på sju bostadsvåningar, med livsmedelsbutiken Coop i bottenplan. Alla lägenheter har en ljus färgsättning och takhöjden är väl tilltagen – vilket ger en luftig känsla.

Några av fördelarna är:

 • Hög takhöjd, cirka 2,7–3 m
 • Genomgående trägolv
 • Badrummet är kaklat med golvvärme
 • Disk- och tvättmaskin samt torktumlare (alt. kombitvättmaskin) finns i alla lägenheter
 • Alla lägenheter har balkong eller fransk balkong
 • Mellan balkongerna som sitter ihop finns ett förråd för att dela av och skapa en privat oas
 • Förråd för säsongsförvaring finns i anslutning till eller i lägenheterna
 • En övernattningslägenhet finns i föreningen
 • Gemensam bastu och relax, som även går att använda till mötesrum
 • Juridiska personer kan äga en bostadsrätt

”Ett levande hus i ett fantastiskt kvarter.”

Gert Wingårdh, arkitekt

Karta

Om huset och området

Huset byggs i Miljöbyggnad Silver vilket ställer höga krav på bland annat dagsljus, värme, ventilation, material samt ljud och akustik. I samråd med den hållbarhetsprofil som området har, finns goda möjligheter för byte av tjänster och varor i föreningen.

Några av fördelarna är:

 • Läget Östra Station med närhet till centrum och Universitetsstaden.
 • Närheten till Umeälven – oslagbart!
 • Kommunikationer – tåg, lokal- läns- och flygbussar, promenad- och cykelstråk, närhet till E12:an.
 • Sju gemensamma takterrasser med olika teman – för boende i huset.
 • Terrassernas teman och slutlig utformning bestäms av föreningen.
 • Livsmedelsbutik i bottenplan – ta hissen ner och handla på Coop.
 • Cykelparkering inomhus, access via trapphus. Trygg och hållbart för din cykel.
 • Cykel-, rullstols- och barnvagnsförråd finns.
 • Miljörum i anslutning till entrén. Plats för återbruk av saker finns.
 • Huset projekteras och byggs i miljöklass Silver – vilket gör att kvaliteten är högre än normal byggnadsstandard.
 • Området ska bli levande och kommer på sikt att fyllas med gym, restauranger, caféer och mycket mer.
 • Närhet förskolor och skolor (exempelvis Montessoriförskolan Duvan, Östermalmskolan, Minervaskolan, Maja Beskowgymnasiet)
På Östra Station bor du granne med tågstationen Umeå Östra, har Umeälven ett stenkast bort och runt husknuten finns allt du behöver för ett enkelt, smidigt och hållbart liv.

Sju takterrasser

På husets tak finns sju gemensamma terrasser med plats för aktivitet, avkoppling och umgänge. Varje terrass ska få ett eget tema: exempelvis en terrass för odling eller en aktivitetsterrass. På en av terrasserna förbereds för en fast grillplats så att du kan grilla och umgås med dina nära och kära. Terrasserna är endast för de boende i huset och föreningen får förvalta dem.

På husets tak finns sju gemensamma terrasser med plats för aktivitet, avkoppling och umgänge.

Gång- och cykelavstånd till hela Umeå

Så här nära (cirka) har du till:

 • 0,0 km till livsmedelsbutiken Coop (ta hissen ner till butiken)
 • 0,05 km till tågstationen Umeå Östra
 • 0,3 km till Norrlands universitetssjukhus
 • 0,3 km till kollektiv- och länstrafik
 • 0,3 km Umeälven och strandpromenaden
 • 1 km till Umeå universitet
 • 1 km till Konstnärligt campus
 • 1,5 km Stadslidens elljusspår
 • 1,4 km till centrum
 • 2,2 km till Strömpilens köpcentrum
 • 3,2 km till Nydalasjön och Umelagun
 • 3,5 km till Umeå Airport

Parkeringsmöjligheter för bil och cykel

I husets källare finns ett parkeringsgarage med närmare 50 parkeringsplatser, en del av dessa parkeringar reserveras till brf Östra Station. I området finns goda parkeringsmöjligheter via Upab. På sikt planeras det för att utforma ett parkeringshus på Östra Station, som också har en funktion som bullerskydd gentemot omkringliggande trafik.

Det finns även en cykelparkering inomhus, som nås via trapphuset. Det möjliggör en trygg och säker plats för cyklar.

Det hållbara området

Östra Station är ett område som ger goda förutsättningar för det enkla, smidiga och hållbara livet. Dels för närheten till hela Umeå, med promenad- och cykelstråk i anslutning till området, men också för den hållbarhetsprofil området har. På Östra Station planeras det för byggnader som ska rymma bostäder, kontor, service, gym, restauranger, caféer och livsmedelsbutik – närhet underlättar för människor att agera hållbart i vardagen.

Delningstjänster

Det finns också förutsättningar för delningstjänster inom de boende i föreningen. I miljörummet, som ligger i anslutning till entrén, finns plats för återbruk.

Hållbart resande

Det nya området har även potential inom hållbart resandet. Tillsammans med flera aktörer har man bland annat tittat på en hub, för att underlätta pendling.

Miljöbyggnad

Byggnaden kommer att projekteras och produceras så att huset möter kraven på Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad är en svensk miljöcertifiering som ger bra miljöer att leva, arbeta och leka i. För att certifiera en byggnad i Silver krävs det mer av byggnaden än att bara följa lagkrav – bland annat behöver dagsljus, ljudmiljön och ventilationen vara mycket bättre än standard. Miljöbyggnad Silver är den näst högsta nivå av miljöcertifiering. Klicka här för att läsa mer om Miljöbyggnad.

Kontakta Boporten

 • Helen Norrman

  Fastighetsmäklare Boporten
  072-050 93 51

Vanliga frågor

Klicka här för att ta del av frågor och svar.

Köpguide – för dig som köper nyproduktion

1. Intresseanmälan

När du hittat en lägenhet du är intresserad behöver du göra en intresseanmälan. På så sätt kan vi kontakta dig för mer information om bostadsrättsförsäljningen, exempelvis datum för säljstart, planlösningar, inredningsval samt såklart erbjudande om att få köpa. Intresseanmälan är inte bindande och du kan när som helst avanmäla dig. 

2. Förhandsavtal

Ett förhandsavtal garanterar dig som köpare att köpa en viss lägenhet. Avtalet grundar sig på föreningens kostnadskalkyl som är registrerad av Bolagsverket. När du tecknar ett förhandsavtal får du instruktioner för inbetalning av förskottsbeloppet, som är en del av köpet och då kommer det samtidigt att genomföras en kreditupplysning på dig. Du får också en preliminär tillträdesdag.

3. Inredning

Du kan göra en del tillval för din lägenhet om du har tecknat dig i ett tidigt skede för en av lägenheterna. De olika tillvalsmöjligheterna finns på vårt kontor. Tillvalsavtalet är en separat uppgörelse mellan dig och tillvalsleverantören.  

4. Upplåtelseavtal 

Upplåtelseavtal tecknas i perioden 3-6 månader innan tillträdet. Vid den tidpunkten är den slutgiltiga ekonomiska planen registrerad hos Bolagsverket. I upplåtelseavtalet finns även en definitiv tillträdesdag.

5. Slutbetalning

Innan du får tillträde till din nya bostad behöver du betala in den resterande delen av köpeskillingen. Slutbetalningarna för din lägenhet, inklusive betalning av dina tillval och månadsavgiften ska vara gjorda på dagen för tillträdet. Som köpare kommer du att kallas till en slutbesiktning av din lägenhet.  

6. Inflyttning

Äntligen! Nu börjar det bli dags att flytta in. Det är bra att redan innan inflyttning se över eventuella abonnemang som exempelvis bredbands- och elleverantörer, förbereda försäkringar och göra en adressändring. 

7. Besiktning och garanti

När alla byggnadsarbeten är slutförda sker en slutbesiktning av en sakkunnig besiktningsman. Efter två år kommer det även att utföras en garantibesiktning av byggnaderna och lägenheterna där man som köpare får eventuella brister i lägenheten åtgärdade (ej normal förslitning).  

Om projektet Östra Station

I projekt Östra Station har vi tittat närmare på vad vi på Balticgruppen kan bidra med för att stärka områdets utveckling. Platsen kring Hamrinsberget och tågstationen Umeå Östra utgör redan en nod för Umeås och regionens kommunikationer, med tusentals människor som passerar dagligen. Det har underlättat stadskärnans utbredning i den här riktningen. När vi lyfter blicken ser vi dessutom en geografisk närhet till utvecklingsområdet Ön och Umeå City Airport.

Den koncentration av människor som finns i centrum, i Universitetsstaden och i flödet däremellan gör oss övertygade om att vi tittar på framtidens utökade stadskärna. Östra Station betydelsefulla roll för kommunikationer har tillsammans med övriga resenoder en lysande potential för att länka ihop hållbart resande. Både vad gäller snabba och tillgängliga transportsätt inom staden och som länk till och från Umeå, Sverige och resten av världen. Klicka här för att läsa mer om projektet Östra Station.

Vill du etablera ditt företag här?

Klicka här för att läsa mer om de moderna och hållbara kontors- och butikslokaler som finns på Östra Station.

Östra Station under byggtiden

Klicka här för att läsa mer om Östra Station under byggtiden.

Avvikelser i beskrivningarna samt i de renderade bilderna kan förekomma. Vi förbehåller oss rätten att justera eventuella fel. Vi reserverar oss för eventuella tekniska problem på hemsidan.