Huset med sju takterrasser

Välkommen till Östra Station – Umeås nya och hållbara stadsdel. Här planeras det för fastigheter som rymmer bostäder, kontor, service, gym, restauranger, livsmedelsbutik, caféer och lösningar inom hållbara kommunikationer. Det ger dig som bor här goda förutsättningar för det enkla, smidiga och hållbara livet.

Nyproducerade bostadsrätter på Östra Station
Inom kort startar försäljningen av bostadsrätterna på Östra Station. Huset är ritat av den välrenommerade arkitektbyrån Wingårdhs – vilket gör att huset och lägenheterna håller en hög nivå på komfort och estetik. I bottenplan finns livsmedelsbutiken Coop som gör att du snabbt och smidigt kan ta hissen ner för att handla.

Sju takterrasser med utsikt över Umeå
På husets tak finns sju terrasser med en svindlande utsikt. Här kan du blicka ut över staden och Umeälv en ljummen sommarkväll. Varje terrass ska få sitt eget tema: en terrass för odling, en aktivitetsterrass – eller något helt annat. Föreningen får utveckla de slutgiltiga utformningar av terrasserna. Terrasserna är endast för de boende i huset.

Fakta

20 st ettor
Cirka 32-35 kvm
4 st 1.5
Cirka 40-45 kvm
11 st tvåor
Cirka 50-61 kvm
29 st treor
Cirka 68-93 kvm
13 st fyror
Cirka 94-99 kvm
1 st femma
Cirka 108 kvm

Lägenhetsväljaren

Snart kommer lägenhetsväljaren att finnas här. Via den kan du se planlösning, försäljningsstatus, månadskostnad och mycket mer. Håll utkik!

Skissbild på byggnaden. I bottenplan ska Coop etablera en livsmedelsbutik.

Planritningar

Du kan redan nu ta del av samtliga lägenheters planritningar. Tänk på att avvikelser kan förekomma. Klicka här för att se planritningarna.

Karta

Om lägenheterna

Huset är ritat av Wingårds Arkitekter där estetik och komfort möts. Totalt finns det 78 lägenheter fördelat på sju bostadsvåningar, med livsmedelsbutiken Coop i bottenplan. Alla lägenheter har en ljus färgsättning och takhöjden är väl tilltagen – vilket ger en luftig känsla.

Några av fördelarna är:

 • Hög takhöjd, cirka 2,7–3 m
 • Genomgående trägolv
 • Badrummet är kaklat med golvvärme
 • Disk- och tvättmaskin samt torktumlare (alt. kombitvättmaskin) finns i alla lägenheter
 • Alla lägenheter har balkong eller fransk balkong
 • Mellan balkongerna som sitter ihop finns ett förråd för att dela av och skapa en privat oas
 • Förråd för säsongsförvaring finns i anslutning till eller i lägenheterna
 • En övernattningslägenhet finns i föreningen
 • Gemensam bastu och relax, som även går att använda till mötesrum
 • Juridiska personer kan äga en bostadsrätt

”Ett levande hus i ett fantastiskt kvarter.”

Gert Wingårdh, arkitekt

Om huset och området

Huset byggs i Miljöbyggnad Silver vilket ställer höga krav på bland annat dagsljus, värme, ventilation, material samt ljud och akustik. I samråd med den hållbarhetsprofil som området har, finns goda möjligheter för byte av tjänster och varor i föreningen.

Några av fördelarna är:

 • Läget Östra Station med närhet till centrum och Universitetsstaden.
 • Närheten till Umeälv – oslagbart!
 • Kommunikationer – tåg, lokal- läns- och flygbussar, promenad- och cykelstråk, närhet till E12:an.
 • Sju takterrasser med olika teman finns att använda för boende i föreningen.
 • Takterrassernas teman och slutlig utformning bestäms av föreningen.
 • Livsmedelsbutik i bottenplan – ta hissen ner och handla på Coop.
 • Cykel-, rullstols- och barnvagnsförråd samt avspolningsmöjligheter finns.
 • Miljörum i anslutning till entrén. Plats för återbruk av saker finns.
 • Huset projekteras och byggs i miljöklass Silver – vilket gör att kvaliteten är högre än normal byggnadsstandard.
 • Området ska bli en levande stadsdel och kommer på sikt att fyllas med gym, restauranger, caféer och mycket mer.
 • Närhet förskolor och skolor (exempelvis Montessoriförskolan Duvan, Östermalmskolan, Minervaskolan, Maja Beskowgymnasiet)

Gång- och cykelavstånd till hela Umeå

Så här nära (cirka) har du till:

 • 0 meter till livsmedelsbutiken Coop (ta hissen ner till butiken)
 • 50 meter till tågstationen Umeå Östra
 • 300 meter till sjukhuset samt kollektiv- och länstrafik (via Östra Station)
 • 500 meter Umeälv och strandpromenaden
 • 1 km till de båda universiteten
 • 1 km till Konstnärligt campus
 • 1,5 km Gammliaskogens skidspår
 • 2 km till centrum
 • 2,3 km till handelsområdet Strömpilen
 • 4 km till Nydalasjön och Umelagun
 • 5 km till flygplatsen

Goda parkeringsmöjligheter

I husets källare finns ett parkeringsgarage med cirka 50 parkeringsplatser, och i området finns också goda parkeringsmöjligheter. På sikt planeras det för att utforma ett parkeringshus på Östra Station, som också har en funktion som bullerskydd gentemot omkringliggande trafik.

Den hållbara stadsdelen

Östra Station är ett område som ger goda förutsättningar för det enkla, smidiga och hållbara livet. Dels för närheten till hela Umeå, med promenad- och cykelstråk i anslutning till området, men också för den hållbarhetsprofil området har. På Östra Station planeras det för fastigheterna som ska rymma bostäder, kontor, service, gym, restauranger, caféer och livsmedelsbutik – närhet underlättar för människor att agera hållbart i vardagen.

Delningstjänster

Det finns också förutsättningar för delningstjänster inom de boende i föreningen. I miljörummet, som ligger i anslutning till entrén, finns plats för återbruk.

Hållbart resande

Den nya stadsdelen har även potential inom hållbart resandet. Tillsammans med flera aktörer har man bland annat tittat på en hub, för att underlätta pendling.

Miljöbyggnad

Byggnaden kommer att projekteras och produceras så att huset möter kraven på Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad är en svensk miljöcertifiering som ger bra miljöer att leva, arbeta och leka i. För att certifiera en byggnad i Silver krävs det mer av byggnaden än att bara följa lagkrav – bland annat behöver dagsljus, ljudmiljön och ventilationen vara mycket bättre än standard. Miljöbyggnad Silver är den näst högsta nivå av miljöcertifiering. Klicka här för att läsa mer om Miljöbyggnad.

Kontakta mäklarna på Boporten

 • Jörgen Johansson

  Fastighetsmäklare Boporten
  070-386 98 73

 • Maria Bäckström

  Fastighetsmäklare Boporten
  070-511 81 29

Intresseanmälan

Mäklarna på Boporten förmedlar försäljningen av lägenheterna på Östra Station. Du kan anmäla ditt intresse via formuläret nedan, skicka e-post till ostrastation@boporten.se eller kontakta Jörgen eller Maria. På Boportens kontor kommer allt tillvalsmaterial till lägenheterna att finnas.

Köpguide – för dig som köper nyproduktion

1. Intresseanmälan

När du hittat en lägenhet du är intresserad behöver du göra en intresseanmälan. På så sätt kan vi kontakta dig för mer information om bostadsrättsförsäljningen, exempelvis datum för säljstart, planlösningar, inredningsval samt såklart erbjudande om att få köpa. Intresseanmälan är inte bindande och du kan när som helst avanmäla dig. 

2. Förstahandsavtal

Ett förhandsavtal garanterar dig som köpare att köpa en viss lägenhet. Avtalet grundar sig på föreningens kostnadskalkyl som är registrerad av Bolagsverket. När du tecknar ett förhandsavtal får du instruktioner för inbetalning av förskottsbeloppet, som är en del av köpet och då kommer det samtidigt att genomföras en kreditupplysning på dig. Du får också en preliminär tillträdesdag.

3. Inredning

Du kan göra en del tillval för din lägenhet om du har tecknat dig i ett tidigt skede för en av lägenheterna. De olika tillvalsmöjligheterna finns på vårt kontor. Tillvalsavtalet är en separat uppgörelse mellan dig och tillvalsleverantören.  

4. Upplåtelseavtal och handpenning 

Vi skickar dig upplåtelseavtalet när föreningens slutliga ekonomiska plan är registrerad av Bolagsverket. Du undertecknar avtalet och returnerar det därefter till oss. Vi skickar dig en faktura på handpenningen för din nya bostad när avtalet är påskrivet och har kommit till oss. Det vanliga är att du betalar 10 procent av insatsen, med avdrag för förskottet som betalades i samband med tecknandet av förhandsavtalet. I avtalet får du även en definitiv tillträdesdag till lägenheten, vilket innebär att upplåtelseavtalet tecknas minst tre månader före tillträdet.

5. Slutbetalning

Innan du får tillträde till din nya bostad behöver du betala in den resterande delen av köpeskillingen. Slutbetalningarna för din lägenhet, inklusive betalning av dina tillval och månadsavgiften ska vara gjorda på dagen för tillträdet. Som köpare kommer du att kallas till en slutbesiktning av din lägenhet.  

6. Inflyttning

Äntligen! Nu börjar det bli dags att flytta in. Det är bra att redan innan inflyttning se över eventuella abonnemang som exempelvis bredbands- och elleverantörer, förbereda försäkringar och göra en adressändring. 

7. Besiktning och garanti

När alla byggnadsarbeten är slutförda sker en slutbesiktning av en sakkunnig besiktningsman. Efter två år kommer det även att utföras en garantibesiktning av byggnaderna och lägenheterna där man som köpare får eventuella brister i lägenheten åtgärdade (ej normal förslitning).  

Om projektet Östra Station

I projekt Östra Station har vi tittat närmare på vad vi på Balticgruppen kan bidra med för att stärka områdets utveckling. Platsen kring Hamrinsberget och tågstationen Umeå Östra utgör redan en nod för Umeås och regionens kommunikationer, med tusentals människor som passerar dagligen. Det har underlättat stadskärnans utbredning i den här riktningen. När vi lyfter blicken ser vi dessutom en geografisk närhet till utvecklingsområdet Ön och Umeå City Airport.

Den koncentration av människor som finns i centrum, i Universitetsstaden och i flödet däremellan gör oss övertygade om att vi tittar på framtidens utökade stadskärna. Östra Station betydelsefulla roll för kommunikationer har tillsammans med övriga resenoder en lysande potential för att länka ihop hållbart resande. Både vad gäller snabba och tillgängliga transportsätt inom staden och som länk till och från Umeå, Sverige och resten av världen. Klicka här för att läsa mer om projektet Östra Station.

Vill du etablera ditt företag här?

Klicka här för att läsa mer om de moderna och hållbara kontors- och butikslokaler som finns på Östra Station.

Östra Station under byggtiden

Klicka här för att läsa mer om Östra Station under byggtiden.

Avvikelser i beskrivningarna samt i de renderade bilderna kan förekomma. Vi förbehåller oss rätten att justera eventuella fel.