Livio flyttar in i Kunskapens Hus

En omfattande renovering har pågått i Kunskapens Hus på Lasarettsbacken 9 i Umeå. Huset har moderniserats och fått en ny entré. Nu står det klart att fertilitetskliniken Livio Umeå flyttar hit den 1 mars 2024.

Liviogruppen är Nordens största aktör inom reproduktiv hälsa med kliniker i Sverige, Norge och på Island. Livio Umeå är Sveriges nordligast belägna IVF-klinik och är den vårdgivare som genom avtal med Region Västerbotten tillgodoser behovet av assisterad befruktning och fertilitetsbehandlingar i regionen, både för privata och offentligt finansierade patienter. Livio Umeå har funnits på Norrlands universitetssjukhus sedan 2000 och behovet att fortsätta verka i området har haft stor betydelse för valet av lokalerna i Kunskapens Hus.

– Livio Umeå har ett stort upptagningsområde med patienter från hela regionen och även från andra delar av Sverige. Därför har närheten till kommunikationer, Hotell Björken och Norrlands universitetssjukhus haft stor betydelse för oss vid val av lokalerna. Vi ser mycket fram emot att kunna flytta in i Kunskapens Hus eftersom det kommer att komma både våra patienter och oss till gagn, förklarar Henrik Hernander, vd Liviogruppen.

Hit flyttar Livio Umeå

På Lasarettsbacken 9 i Kunskapens Hus, ett stenkast från cykelbron Svingen och granne med Hotell Björken och Norrlands universitetssjukhus, flyttar Livio in. Livio kommer att uppta de två översta våningsplanen i husets ena flygel.

Livio Umeå flyttar in i den vänstra delen av Kunskapens Hus i Universitetsstaden.

– Det känns glädjande att vi hittat denna långsiktiga lösning till Livio. De kommer nu att få stora och fina lokaler helt anpassade för deras verksamhet. Att de blir kvar i området tror vi uppskattas av både personalen och patienterna, säger Sara Axelvern, affärsansvarig uthyrare Balticgruppen.  

En lokalanpassning planeras att komma igång hösten 2023. Målsättning är att Livio ska flytta in i sina nya och ljusa lokaler den 1 mars 2024.

Fler hyresgäster i Kunskapens Hus

Kunskapens Hus är en plats för kunskapsföretag och andra verksamheter i moderna lokaler. Husets totala lokalyta är cirka 8 200 kvadratmeter och sedan hösten 2022 huserar Umeå universitets verksamhetsområde ITS, IT-stöd och systemutveckling, här.

Läs mer om Kunskapens Hus här: https://www.balticgruppen.se/moderna-lokaler-i-kunskapens-hus-nyhet/