Stort intresse för bostäderna på Östra Station – 85 procent är sålda

Försäljningen av bostäderna på Östra Station i Umeå är igång och av de 78 lägenheterna är redan 65 sålda. Byggnationen av huset planeras starta hösten 2021 och bostäderna beräknas vara inflyttningsklara 2024.

Intill tågstationen Umeå Östra i Umeå ska den nya stadsdelen Östra Station ta plats. Här planeras för ett kvarter som på sikt ska fyllas med bostäder, kontor, service, gym, restauranger, caféer, parkeringar och lösningar inom hållbara kommunikationer. En stadsdel som blir levande och trygg när människor rör sig i området fler av dygnets timmar.

Projektet är viktigt för att Umeå ska växa hållbart och nå 200 000 invånare år 2050 – där Östra Station utgör en pusselbit när stadskärnan expanderar.

Så här beskriver David Carlsson, vd och koncernchef Balticgruppen, betydelsen av den nya stadsdelen:

– Det finns idag ett stort flöde av människor som rör sig mellan Umeå centrum och Universitetsstaden. Det gör oss övertygade om att stadskärnans framtida utbredning ligger här och vi vill därför ta vara på att knyta samman dessa två platser till en. Förtätningen av Östra Station bidrar till det.

Majoriteten av bostäderna är sålda

Boporten hanterar bostadsförsäljningen, som inleddes i början av juni – och nu är redan 85 procent av lägenheterna sålda och ett par ytterligare lägenheter är reserverade.

– Det har varit ett stort intresse för bostäderna. Vi tror att det attraktiva läget med närheten till centrum, universitetssjukhuset, Umeälven tilltalar väldigt många, berättar Jörgen Johansson, fastighetsmäklare Boporten.

Flera aktörer till området

Det är sedan tidigare klart att Coop etablerar en livsmedelsbutik i bottenplan i huset med bostadsrätter och i den planerade intilliggande kontorsbyggnaden blir bland andra Skatteverket hyresgäst och Umeå Sport & Motion har tecknat en avsiktsförklaring om att öppna ett gym.

– Stadsdelen kommer ha mycket att erbjuda exempelvis restaurang, livsmedelsbutik, handel, gym och service. Dessa servicefunktioner, som finns runt husknuten, underlättar i vardagen för den som bor eller verkar i området, berättar David Carlsson.

Klicka här för att läsa mer om bostadsrätterna på Östra Station