NCC flyttar till Östra Station

Nu står det klart att NCC flyttar sitt kontor till kontorshuset på Östra Station.

Startskottet för Umeås nya och hållbara stadsdel Östra Station har inletts och den första etappen omfattar ett kontorshus och ett bostadshus. NCC, som är totalentreprenör för etapp ett, väljer nu även att flytta sitt Umeåkontor till kontorshuset på Östra Station.

Så här säger Jennie Åberg, avdelningschef NCC Building Sweden, om flytten till Östra Station:

− Flytten är ett led i vår utveckling, att erbjuda attraktivt kontor för både medarbetare och kunder, en inspirerande modern arbets- och mötesplats. I nybyggda och anpassade kontorslokaler skapas en aktiv och hälsosam livsstil som stöder NCC:s vision om ett hållbart arbetsliv.

En levande och hållbar stadsdel

Östra Station ska bli en levande och hållbar stadsdel och här planeras för flera byggnader som ska inrymma en mix av bostäder, kontor och verksamheter. Det ger människor som bor eller verkar i området goda förutsättningar att agera hållbart och leva ett rörelserikt liv.

– Det är ett fint kvitto att NCC väljer att flytta sin verksamhet till Östra Station. Det är stort intresse för området, mycket tack vare det attraktiva läget med närhet till Umeå centrum och Universitetsstaden samt den hållbarhetsprofil Östra Station har, säger Sara Axelvern, affärsansvarig uthyrare Balticgruppen.

Klara hyresgäster i området

Utöver NCC som hyresgäst är det i dagsläget även klart att en Coop-butik öppnar i området och Umeå Sport & Motion etablerar en träningsanläggning i kontorshuset. Även Skatteverket och Coop Nord flyttar sina kontor till Östra Station.

Byggnationerna projekteras och produceras i miljöbyggnad silver, vilket är en svensk miljöcertifiering som ger bra miljöer att arbeta i. Den första etappen beräknas vara klar år 2024.

Läs mer om kontorshuset här